Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν το λες ακριβώς και «success story»

Μείωση κατά 25% του Ελληνικού ΑΕΠ, κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξαφάνιση ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, ένα τρίτο μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και τέσσερις στους δέκα Έλληνες να απειλούνται από τη φτώχεια.

Το κυριότερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα χρέη της, πολύ πιο ανησυχητική είναι η κοινωνική εξάρθρωση», τονίζει η εφημερίδα Handelsblatt, εστιάζοντας στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας που θα παραμείνει και του χρόνου στο 28%. Επιπρόσθετα, η υψηλή ανεργία και η συρρίκνωση των εισοδημάτων αναμένεται να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των συντάξεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ξένο δημοσίευμα, τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τη λιτότητα, αλλά και το δημογραφικό, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων έχει μειωθεί στην Ελλάδα κατά 15% από το 2008. Πάνω από 150.000 Έλληνες επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου braindrain», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------