Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Όταν έκλεινε η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ είχαν ανέβει στα κάγκελα, κι όταν την ξανάνοιξαν και πληρώνει ο πολίτης 6.500 τσυριζέοι με 2% θεαματικότητα μιλούσαν για το μεγάλο έργο που επιτελεί η αριστερή κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίας Το τέλος της Ελληνικής δημοσιογραφίας
Ένας χάρτης των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία στα ΜΜΕ. Χωρίς να ξεχνάμε τις απολύσεις, τις περικοπές, τα αμέτρητα «μπλοκάκια» με τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, τους άνεργους.


* Στον «Ελεύθερο Τύπο» πληρώνονται έναντι εδώ και πολύ καιρό, αυτές τις μέρες αποπληρώνεται ο Σεπτέμβριος να σκεφτείτε. Είμαστε Μάρτιο μήνα, πέντε-έξι μήνες η καθυστέρηση (συν τρεις μισθοί από το 2013 που «γράφτηκαν στο χιόνι»). Χτυπάει ρεκόρ ο Αλέξης Σκαναβής, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας.

* Στον όμιλο Αλαφούζου δεν παρατηρείται η παραμικρή καθυστέρηση στη μισθοδοσία, όλοι πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους. Προ διμήνου πάντως στην «Καθημερινή» έδιωξαν μεταξύ άλλων και μια μητέρα χωρισμένη, η οποία μεγαλώνει μόνη της ένα μικρό παιδί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίας 
* Στον ΑΝΤ1 (Κυριακού) δεν υπάρχει πρόβλημα με τους μισθούς. Εχει, ωστόσο, αποψιλωθεί ο όμιλος, τόσο στην τηλεόραση όσο και στα ραδιόφωνα. Εδιωξαν πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια, ενώ μετέβαλαν και την εργασιακή σχέση με αρκετούς υπάλληλους.

* Στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη μετρούν δύο μήνες καθυστέρηση. Δεν έχουν μπει τα χρήματα για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ στις 15 Μαρτίου η διοίκηση θα καταβάλει, όπως έχει υποσχεθεί, το 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Τα χρωστούμενα, τους "διαβεβαίωσαν", πως θα αποπληρωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016.

* Στο Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου και του Ανδρέα Κουρή (γιος του Γιώργου) είναι ενάμιση-δύο μήνες μέσα στις πληρωμές, εφόσον στις 18 Μαρτίου εξοφληθεί ο Ιανουάριος. Τους ενημέρωσαν με mail πως τότε, 18 Μαρτίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους ο μισθός Ιανουαρίου.
autopyrpolh8hke-prin-ligo-syntaksiouxos-dhmosiografos-apo-ton-pyrgo  
Ηλικιωμένος συνταξιούχος δημοσιογράφος και παλιός αρθρογράφος της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, έβαλε φωτιά τις πρωινές ώρες στα ρούχα που φορούσε θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του
* Στον Πήγασο των Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα πληρώθηκε το 1ο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Υπάρχει δηλαδή μια καθυστέρηση 2,5-3 μηνών στη μισθοδοσία του «Εθνους» (και των άλλων ΜΜΕ).

* Στο χειμαζόμενο Mega δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Ούτε μέρα, όλοι πληρώνονται στην ώρα τους. Το Mega βέβαια χρωστάει σε όλους τους άλλους, ακόμα και στους ηθοποιούς των πιο πετυχημένων σίριαλ του προγράμματός του.

* Ηρεμία επικρατεί στον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά. Καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Υπήρξαν βέβαια περικοπές στην Κάντζα, μόνο που αφορούσαν ένα περιορισμένο διάστημα. Πάρθηκε απόφαση τον Σεπτέμβρη για 5μηνη 20% μείωση στους μισθούς ή 10μηνη με 10%.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίας 
* Στον όμιλο των «Παραπολιτικών» δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία (ένα 15νθήμερο, σκάρτο).

* Στο Action 24 αυτές τις μέρες πληρώθηκαν/πληρώνονται τους μισθούς Ιανουαρίου.

* Στο «Πρώτο Θέμα» η καθυστέρηση είναι ανύπαρκτη, μόλις μερικών ημερών, τώρα θα λάβουν τον Φεβρουάριο.

* Στις εφημερίδες του Γιάννη ΦιλιππάκηΔημοκρατία» και «Espresso») έχουν μία καθυστέρηση ενάμιση με δύο μήνες συνολικά, με τα δεκαπενθήμερα να μπαίνουν με μικρές καθυστερήσεις κάποιων ημερών.

* Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στα ΜΜΕ του Γιώργου Τράγκα. Ακόμα και στην καινούργια εφημερίδα που έβγαλε, την «Ανεξαρτησία» οι εργαζόμενοι εκεί μόλις πληρώθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίας 
* Στην «Αυγή» πληρώνονται κανονικά το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν όμως χρωστούμενα από τα «πέτρινα χρόνια».

* Στον «Ριζοσπάστη» με απόφαση του ΚΚΕ κατάργησαν την κλαδική ΣΣΕ και το σωματείο υπογραψε την αποχή του από τον αγώνα
δηλώνοντας πως το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. χωρίς να αντιδράσει κανένας συνδικαλΗστης και όλοι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, παίρνουν 800 ευρώ μικτά σύμφωνα και με την απόφαση του κόμματος.

* Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έχουν να λαμβάνουν τρεις μισθούς, 
 Αποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίαςΑποτέλεσμα εικόνας για Το τέλος της δημοσιογραφίας

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------