Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Υπάρχει σχέδιο των κομμουνιστών, να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα. Βαδίζουμε ολοταχώς στην καταστροφή και στον αφελληνισμό της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κινημα τυπογραφων Πάνω από 230.000 χιλ. Ελληνόπουλα, επιστήμονες σπουδαγμένα με τον ιδρώτα και το αίμα το γονέων τους έχουν φύγει για δουλεία στο εξωτερικό.

Είμαστε ανίκανοι ακόμα και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα την στιγμή που την γεμίζουμε λαθρομετανάστες ελπίζοντας να μας λύσουν ακόμα και το δημογραφικό.
Λαθρομετανάστες, πηδάτε μας γιατί χανόμαστε.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαχαλάκηδες Αποτέλεσμα εικόνας για κκε

Η κλασική ιστορία: μια εταιρεία λόγω κρίσης αντιμετωπίζει προβλήματα και προτείνει στους εργαζόμενους, για να μην απολυθεί κανένας, να δουλεύουν όλοι λιγότερες μέρες, προφανώς με αναλογικά μικρότερες αποδοχές.

Οι λογικοί εργαζόμενοι που καταλαβαίνουν ότι αν η εταιρεία μπαίνει μέσα δεν θα είναι βιώσιμη το δέχονται, και εκεί παίρνουν το παιχνίδι πάνω τους οι κουκουέδες που κάνουν "κινητοποιήσεις" και "αγώνα κατά της εργοδοσίας".

"Η επερχόμενη αναμέτρηση των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ με την εργοδοσία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όμως η νίκη είναι δυνατή!" γράφει η ανακοίνωση των κουκουέδων

Τη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να την μαντέψετε. Συνέβη χιλιάδες φορές στην σοβιετική Ελλάδα. Η εταιρεία σήμερα έκλεισε.
 Βόλος: Απέρριψαν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ τις προτάσεις της Εταιρείας και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Βόλος: Απέρριψαν οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ τις προτάσεις της Εταιρείας και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΙΜΑΝΤΑ και την εργοδοσία που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις απεργίες και στάσεις εργασίας ανάμεσα στο ΔΣ του Σωματείου και τους εκπροσώπους της Γερμανικής Πολυεθνικής Continental / Contitech, στην οποία ανήκουν τα εργοστάσια ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ στο Βόλο, στις 10 Δεκεμβρίου η εταιρεία έστειλε επιστολή με τις τελικές προτάσεις της για την νέα ΕΣΣΕ, τις οποίες οι εργαζόμενοι μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ απέρριψαν στην γενική τους συνέλευση και μάλιστα, σχεδιάζουν κινητοποιήσεις και για το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζητούσε:

  • Εκ περιτροπής εργασία για 6 μέρες το μήνα και για 7 μήνες το έτος, δηλαδή 42 μέρες λιγότερη δουλειά (με αντίστοιχη μείωση αποδοχών) σε ετήσια βάση.
  • Οι νέοι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται με χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τους παλιούς.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μάλιστα παρουσίασαν αυτές τις απαιτήσεις σαν δική τους υποχώρηση γιατί οι αρχικές τους προτάσεις περιλάμβαναν περικοπές ύψους 2,7 εκατ. ευρώ το χρόνο και 72 ημέρες εκ περιτροπής εργασίας κατ’ έτος!

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είχαν αντιπροτείνει περικοπές ύψους 418.000!!! ευρώ προερχόμενες από δευτερεύουσες παροχές (όπως η εκδρομή κ.α.) χωρίς να μειώνονται οι μισθοί αλλά είχαν απορρίψει εξαρχής τη μείωση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων και την εκ περιτροπής εργασία. Όταν είναι να μπει λουκέτο το ΚΚΕ δεν κάνει ποτέ πίσω.

Κατόπιν όλων αυτών οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ πραγματοποίησαν γενική συνέλευση την Τετάρτη (16/12) και αποφάσισαν να απορρίψουν!!! την πρόταση της εταιρείας και να οδηγηθούν στην ανεργία!!!!

Επίσης,  οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή με τα 365 ευρώ του ταμείου ανεργίας που θα τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Το Ξεκίνημα Βόλου (παραμάγαζο του τιμημένου ΚΚΕ)
Στο μεταξύ, το Ξεκίνημα Βόλου επισημαίνει σχετικά, ότι η επερχόμενη αναμέτρηση των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ με την εργοδοσία δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Όμως η νίκη είναι δυνατή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
«Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα μεγάλο και ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης ολόκληρου του εργατικού κινήματος και της πόλης του Βόλου – ένα κίνημα που μπορεί και χρειάζεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα! Το Ξεκίνημα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό τον αγώνα» τονίζει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του.,

 Τη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να την μαντέψετε. Συνέβη χιλιάδες φορές στην σοβιετική Ελλάδα. Η εταιρεία σήμερα έκλεισε".

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαχαλάκηδες----------------

Ποια άλλη πασίγνωστη Ελληνική εταιρεία τροφίμων κήρυξε πτώχευση, μετά από 8 μήνες απεργίες και στάσεις εργασίας με εντολή του ΚΚΕ αφήνοντας 1.200 εργαζόμενους στον δρόμο;;;;

Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Πάνω από 1200 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαχαλάκηδες-------------------
Ποια μεγάλη ελληνική βιομηχανία βγαίνει σε πλειστηριασμό μετά τον πόλεμο με απεργίες και στάσεις εργασίας που της κήρυξε το ΚΚΕ;
Σε πλειστηριασμό τίθεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, που έχει κηρυχθεί σε πτώχευση
αφήνοντας 2.500 εργαζόμενους στον δρόμο

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε----------------

Νέο λουκέτο σε μεγάλη ελληνική εταιρεία μετά από απεργίες και στάσεις εργασίας κατ' εντολή του ΚΚΕ και μια τυχαία φωτιά: 200 εργαζόμενοι στον δρόμο.
Το κλείσιμο του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό ανακοίνωσε η εταιρεία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως βρίσκεται στη «δυσάρεστη θέση» να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαχαλάκηδεςΑποτέλεσμα εικόνας για μπαχαλάκηδες

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------