Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Οργανωμένο σχέδιο κομμουνιστών, για να βάλουν λουκέτο και στο τελευταίο Ελληνικό τυπογραφείο. Οι αριστεροί, ομολογούν με περηφάνια την ανεργία και την πείνα που σπέρνουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για κλείνουν εργοστασια το κκε
Από τα χαράματα της Παρασκευής 06/05/16 οι δυνάμεις του Σωματείου λιθογράφων βρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων για την περιφρούρηση της απεργίας. Η ετοιμότητα του κλάδου είχε προετοιμαστεί εδώ και καιρό.

Από νωρίς υπήρχαν αντιπροσωπείες του σωματείου με πρωτοπόρους εργάτες σε μεγάλα εργοστάσια του κλάδου όπως: Ίρις, Κοσκινίδης, Ρόης, Ματσούκης, Αφοί Βλάχου, Paper Action, Χαϊδεμένος
Οι εφημερίδες ήταν έτοιμες για διακίνηση
 και παρέμειναν για πάνω από 24 ώρες στις αποθήκες
Αργότερα οι απεργιακές φρουρές συναντήθηκαν με δεκάδες ακόμα εργάτες στην προσυγκέντρωση του Σωματείου στην Πλ. Βάθη. Εκεί πήραν τις σημαίες του Σωματείου για να συναντηθούν με την υπόλοιπη Εργατική Τάξη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 Μόλις η συγκέντρωση έφτανε στο Σύνταγμα, πληροφορηθήκαμε πως στο εργοστάσιο της Ίριδας όπου στεγάζεται η διεκπεραίωση των πρακτορείων Τύπου, έχει στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός για να διακινήσει τις Κυριακάτικες εφημερίδες.

Αμέσως και σε συνεννόηση με το σωματείο των πρακτορείων Τύπου, το σύνολο των συναδέλφων από τα δύο σωματεία αποχώρησε για τη συγκέντρωση για να συνεχίσει την περιφρούρηση.
Μέσα σε λίγη ώρα το εργοστάσιο Ίρις στο Κορωπί περικυκλώθηκε με πάνω από 200 εργάτες. Στη διάρκεια της ημέρας η φρουρά ενισχύονταν συνεχώς από συναδέλφους άλλων Σσωματείων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Οι τρεις είσοδοι έκλεισαν και αντιπροσωπεία των σωματείων κάλεσε τους απεργοσπάστες να αποχωρήσουν.
Αποτέλεσμα εικόνας για κλείνουν εργοστασια το κκε
Από την απεργιακή φρουρά πέρασαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και αντιπροσωπείες από τις ενώσεις του Τύπου, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα μαζί με τους απεργούς. Η παρουσία τους ήταν ευπρόσδεκτη από τις ταξικές δυνάμεις, παρ όλο που αργότερα σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ προσπάθησε να καπηλευθεί αυτό τον αγώνα ως δικό της κατόρθωμα.

Το Σωματείο Λιθογράφων χαιρετίζουμε την εφημερίδα ¨Ριζοσπάστης¨ που ως συνεπής ανταποκριτής των αγώνων της Εργατικής Τάξης, ήταν η μόνη συμπαραστεκόμενος στον αγώνα μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για πεινα ελλαδαΑποτέλεσμα εικόνας για πεινα ελλαδαΑποτέλεσμα εικόνας για πεινα ελλαδαΑποτέλεσμα εικόνας για πεινα ελλαδα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------