Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Νέο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις Ελλήνων… από τους κομμουνιστές

Αυτόματος κόφτης: Ο νέος εφιάλτης, η νέα λαιμητόμο των Ελλήνων. Οι μειώσεις θα γίνονται με προεδρικό διάταγμα και χωρίς έγκριση από τη Βουλή !

Αποτέλεσμα εικόνας για νέος εφιάλτης
Την 30 Απριλίου κάθε χρόνου με βάση τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ ο "Έλληνας" υπουργός Οικονομικών θα συντάσσει μια έκθεση η οποία θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στη Βουλή με την οποία θα γίνεται λόγος για την απόκλιση ή μη από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Εάν υπάρχει απόκλιση τότε ως την 31η Μαϊου θα πρέπει να έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα καθορίζονται τα μέτρα με τα οποία θα “κλείνει” η τρύπα.
Εάν δεν εκδίδεται από τον υπουργό το σχετικό διάταγμα τότε αυτομάτως θα ενεργοποιούνται μέτρα που έχουν προσυμφωνηθεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για νέος εφιάλτης κκε
Πότε ενεργοποιούνται τα μέτρα;
Εάν η απόκλιση είναι ως 0,25% του ΑΕΠ δεν λαμβάνονται μέτρα. Εάν η απόκλιση είναι από 0,26% ως 0,75% τότε ενεργοποιούνται μέτρα της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν η απόκλιση είναι από 0,76% ως 1,25% του ΑΕΠ τότε ενεργοποιούνται μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Όταν η απόκλιση είναι από 1,26% ως 1,75% του ΑΕΠ τα μέτρα τα είναι 2,7 δισ. ευρώ, ενώ όταν η απόκλιση είναι από 1,76% του ΑΕΠ ως 2,25% τότε τα μέτρα θα φτάσουν τα 3,6 δισ. ευρώ.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο επώδυνα μπορεί να είναι τα μέτρα των περικοπών αρκεί να δει κανείς τα ποσά. Οι περικοπές που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια το καλοκαίρι δεν είναι παρά μόνο το ένα τρίτο των μέτρων που θα απαιτηθούν για να καλυφθεί η απόκλιση της τάξης του 0,5%.

Στην περίπτωση μάλιστα που η απόκλιση είναι στο 1% τότε τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι αντίστοιχα αυτών των περικοπών που έφεραν στις συντάξεις τα μέτρα που πέρασαν οι αριστεροί με τους ΑΝ.ΕΛ. (τσιπράς-καμένος) με το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε την Κυριακή.

Αποτέλεσμα εικόνας για νέος εφιάλτηςΑποτέλεσμα εικόνας για νέος εφιάλτης κκεΑποτέλεσμα εικόνας για κινημα τυπογραφων

Ο κόφτης, είπε ο Τσίπρας, δεν είναι ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο! Τότε τι σημαίνει η αυτόματη λήψη μέτρων για να πιαστούν οι στόχοι σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού; Την ίδια ώρα επέμεινε ότι η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα!

Σε ποια χώρα αναφέρεται ο Τσίπρας; Την άλλη εβδομάδα θα φέρει νέο νομοσχέδιο για να νομοθετήσει τα υπόλοιπα του πακέτου των 5,5 δις και στον κόφτη συμπεριλαμβάνονται και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------