Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μια συμμορία είναι, κανείς δεν θα πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ ούτε θα τιμωρηθεί

Συνολικό πρόστιμο-μαμούθ που αγγίζει τα 130.000.000 ευρώ, καταβλητέο όμως σε πολλές δόσεις, αναμένεται να επιβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τεχνικές εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις συνεννοήσεις για τους διαγωνισμούς δημόσιων έργων.

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου καθώς ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις με τους ισχυρούς εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους που είχαν ενταχθεί στη διαδικασία διευθέτησης ώστε να περιορίσουν το ύψος των προστίμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη μερίδα του λέοντος, σχεδόν το ένα τρίτο του προστίμου (ποσό περί τα 45.000.000 ευρώ), θα κληθεί να καταβάλει η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ο ισχυρός άνδρας της οποίας Δημήτρης Κούτρας εμφανίζεται να έχει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό των παράνομων συμπράξεων και των εναρμονισμένων πρακτικών των τελευταίων δεκαετιών.

Μικρότερα, αλλά σοβαρού ύψους πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν και στους άλλους μεγάλους εργοληπτικούς ομίλους που -σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού- εμπλέκονται στην υπόθεση.
ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις με τους ισχυρούς εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους που είχαν ενταχθεί στη διαδικασία διευθέτησης ώστε να περιορίσουν το ύψος των προστίμων.

Οι συζητήσεις των τελευταίων μηνών, στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης, οδηγούν πάντως στην καταβολή του προστίμου σε αρκετές δόσεις, για λόγους βιωσιμότητας των κατασκευαστικών εταιριών που εμπλέκονται.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία διευθέτησης είχαν ενταχθεί αρκετοί από τους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Αντίθετα, οι διοικήσεις των διεθνών ομίλων που εμπλέκονται, με βάση το πόρισμα, όπως του γαλλικού Vinci, των γερμανικών Hochtief, Siemens κ.λπ. αποφάσισαν να περιμένουν την απόφαση και στη συνέχεια να επιχειρήσουν να την ανατρέψουν διά της δικαστικής οδού. 

Πρόσωπα που παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με τον φόβο πως, αν έμπαιναν στη διαδικασία διευθέτησης (παραδέχονται δηλαδή πως συμμετείχαν στις συνεννοήσεις με στόχο τα μικρότερα πρόστιμα), μπορεί να αντιμετώπιζαν ποινικές ευθύνες στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση των ελληνικών ομίλων, με τροπολογία που είχε καταθέσει η σημερινή κυβέρνηση, οι διοικήσεις όσων εταιριών ενταχθούν στη διαδικασία διευθέτησης απαλλάσσονται από τις νομικές ευθύνες για τα αδικήματα που συνδέονται με τη νόθευση του ανταγωνισμού.

Τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να κατατεθεί και νέα τροπολογία που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις και από τα συρρέοντα ποινικά αδικήματα.




Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------