Έως τα τέλη του 2016 περισσότεροι από 3.000 χιλ. αλλοδαποί, σχεδόν μία κωμόπολη, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με βάση τον νέο νόμο, σε λιγότερο από δύο χρόνια στην Κρήτη .
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και κοινωνικών υποθέσεων δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι «τα νούμερα τρομάζουν αλλά εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε».
Ο Έλληνας πολίτης οφείλει να ρωτήσει τον εαυτό αν μπορεί να εμπιστευθεί την πολιτική τάξη στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Μιας και η πολιτική τάξη που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και μετέτρεψε αυτή την χρεοκοπία σε μια πολυετή κρίση καταστρέφοντας ότι παραγωγικό είχε επιβιώσει τα προηγούμενα χρόνια, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει.
Κι όμως στο μεταναστευτικό ζήτημα, καλούμαστε να εμπιστευθούμε την πολιτική τάξη της Ελλάδας, ως αν να έχει μια ιστορία θριάμβων στο βιογραφικό της.
Στο θέμα δε του μεταναστευτικού, ακόμα και το πιο προφανές ερώτημα θεωρείται αυτομάτως ρατσιστικό. Βέβαια η επίκληση του ρατσισμού γίνεται για έναν απλούστατο λόγο, η πολιτική και δημοσιογραφική τάξη που με θέρμη υπερασπίζεται τα ανοιχτά σύνορα στην λαθρομετανάστευση, δεν έχει ούτε ένα καλό επιχείρημα για την πολιτική που εφαρμόζεται.
Επιβάλλεται να επικαλεστούν την κατηγορία του ρατσισμού γιατί απλούστατα χωρίς αυτή την κατηγορία δεν θα είχαν τίποτε άλλο να πουν.
Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια αραβική πόλη και η μόνη ανησυχία του πολιτικό-δημοσιογραφικού κατεστημένου είναι πόσα τεμένη θα κτίσει το ελληνικό κράτος.
Αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά.
Αν πράγματι ανησυχείτε, αυτό οφείλεται στην εκκεντρικότητα του χαρακτήρας σας.
Εμπιστευθείτε την πολιτική τάξη, τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, την TV, τους συνδικαλΗστές που τόσα έχουν επιτύχει τις τελευταίες δεκαετίες.