Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

2,3 εκατ. υπολογίζονται όσοι μπήκαν κατά διαστήματα σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή έμειναν άνεργοι από τον Μάρτιο του 2020

Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ είναι σοκαριστικά. Και επιβεβαιώνουν ότι η αγορά εργασίας προσομοιάζει πλέον με «ζόμπι», με 2 στους 3 οικονομικά ενεργούς να βρίσκονται σε κατάσταση ημιανεργίας και ανεργίας.

Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς εργασίας, το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την απασχόληση, που ήδη έχει επιστρέψει στη μνημονιακή περίοδο, όταν η ανεργία το 2013 είχε σκαρφαλώσει στο 27,8%. Κι αυτό καθώς κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσοι εργαζόμενοι -που εδώ και έναν χρόνο μένουν εκτός- θα επανενταχθούν σε μια αγορά που θα ανοίξει σταδιακά μετά την άνοιξη και αν. 


Με άλλα λόγια, στο πρώτο και το δεύτερο lockdown -που κρατάει σχεδόν τέσσερις μήνες και συνεχίζεται- στον ιδιωτικό τομέα εκτός εργασίας βρίσκονται σταθερά 600.000 έως 800.000 εργαζόμενοι, ενώ ακριβώς το ίδιο διάστημα ο ΟΑΕΔ δημοσιοποιεί τα στοιχεία για την ανεργία (δελτίο Ιανουαρίου), του ιδιωτικού τομέα  σύμφωνα με τα οποία οι άνεργοι φτάνουν τους 1.171.617.

Έτσι,  στον ιδιωτικό τομέα  από τις αρχές του 2021 όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όσοι έχουν απολυθεί και όσοι έχουν μείνει άνεργοι φτάνουν στον απίστευτο αριθμό των 1,8 εκατ. που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------