Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

πληρώνουμε το χαρτί χρυσό...

Από τότε που η Κίνα αύξησε την παραγωγή και εξαγωγή χαρτιού, οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες χάρτου μειώνουν συνεχώς τιμές και παραγωγή. Η αγορά του χαρτιού παρουσιάζει πολλές διακυμάνσεις τιμών τα τελευταία χρόνια. Η τιμή του χαρτιού το 2007 ήταν κατά 21% χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη του 2000. Παρόλ’ αυτά το κινέζικο χαρτί είναι ακόμα κατά 16% φθηνότερο από το ευρωπαϊκό και η ποιότητα ίδια. Οι Έλληνες χαρτέμποροι αντιθέτως έκαναν σταδιακές αυξήσεις το συγκεκριμένο διάστημα στην τιμή του χαρτιού που ξεπερνούσαν το 38%. (δηλ. 21+38=59% καθαρό κέρδος). Αν συγκρίνουμε λοιπόν τις αυξήσεις τιμών χαρτιού, εκ μέρους των Ελλήνων χαρτεμπόρων θα δούμε μια υπέρογκη κερδοφορία εις βάρος μας. Θεωρώ απαράδεκτο να συζητάμε σήμερα για αυξήσεις των 22% ειδικά τη στιγμή που παγκοσμίως η τιμές χαρτιού μειώνονται συνεχώς, και που όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου των γραφικών τεχνών προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Αν κάνετε μια έρευνα στην αγορά, θα δείτε ότι όλοι, ατελιέ & τυπογραφεία μειώνουν τις τιμές, ακόμα και κάτω του κόστους, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες κακού ανταγωνισμού εις βάρος των επιχειρήσεων μας.
Το χειρότερο όμως όλων, είναι το γεγονός ότι, έχουμε γίνει πλέον απαθείς. Ναι, απαθείς. Δεν διαμαρτυρόμαστε, δεν αντιδράμε, δεν οργανωνόμαστε σε κανέναν τομέα, φοβόμαστε να εκφράσουμε την άποψή μας ακόμα και εδώ στο διαδίκτυο. Θα έπρεπε να καταγγείλουμε αμέσως όλους τους χαρτεμπόρους που τολμούν να κάνουν αυξήσεις ενώ όλοι δεινοπαθούμε. Να μην αγοράσει κανένας από αυτούς. Να απαιτήσουμε να μειωθούν οι τιμές τουλάχιστον κατά 22% Να σαμποτάρουμε όσους χαρτέμπορος έχουν το θράσος να αυξάνουν τις τιμές.
59% καθαρό κέρδος
Μιχαλοπούλου Στέλλα Αθήνα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------