Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Στη φυλακή για χρέη προς το δημόσιο;

"Η προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, την ελληνική νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις".
Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με απόφασή της υιοθετώντας σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργου Σανιδά. Μετά την εξέλιξη αυτή το ζήτημα της προσωποκράτησης αναμένεται να κριθεί οριστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Και αυτό διότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, έχει κρίνει στο παρελθόν τα ακριβώς αντίθετα: ότι δηλαδή η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές.Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η προσωποκράτηση που προβλέπεται μέχρι ένα έτος για χρέη προς το Δημόσιο, δεν είναι αντίθεση στις συνταγματικές επιταγές καθώς δικαιολογείται από σοβαρούς λόγους δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, που συνίσταται στην έγκαιρη είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------