Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» Προχωρά σε νέα ειδική επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με μείωση μισθών κατά 15%

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται καθημερινά σχεδόν σε όλα τα τυπογραφεία. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τα μηχανήματα, τα αφεντικά απειλούν και απολύουν, η τιμή των εκτυπώσεων έχει πάρει την κατηφόρα, όποιος χρωστάει (που χρωστάμε όλοι), μετά τους εργαζόμενους θα φεσώσει τον χαρτέμπορο, οι συνδικαλιστές των εργαζομένων  επεμβαίνουν επιλεκτικά για τις απολύσεις μόνο σε όσα τυπογραφεία δεν είναι του κόμματος και το ΣΕΜΕΕ σφυρίζει αδιάφορα λες και ο πρόεδρος του και το ΔΣ ζουν σε άλλο πλανήτη!!!


Η «ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» επικαλούμενη τις επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης στη λειτουργία της, απαιτεί μείωση μισθού κατά 15% για 350 εργαζόμενους. Τον προηγούμενο μήνα η Εκδοτική Βορείου Ελλάδας απέλυσε 6 εργαζόμενους.

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε το σωματείο εργαζομένων, με μπροστάρη την ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου (Τόλης), στην πρόκληση της εργοδοσίας της εταιρείας «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας "Ο Φίλιππος"». Η διοίκηση της εταιρείας, μετά από συνάντηση που είχε με το σωματείο των λιθογράφων της επιχείρησης και απαίτησε την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με μείωση μισθών κατά 15% και αντίστοιχες μειώσεις στα επιδόματα, τα νυχτερινά κλπ. Η εταιρεία (συμφερόντων ΔΟΛ, Μπόμπολα, Μπακατσέλου) εκδίδει και την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ενώ η εργοδοσία έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει και σε αντίστοιχες συναντήσεις την επόμενη βδομάδα με τα υπόλοιπα σωματεία των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού.

Ωστόσο, η ταξική Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, πρωτοστάτησαν ώστε να πραγματοποιηθεί χτες, αμέσως μετά τη συνάντηση με την εργοδοσία, γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία ομόφωνα αποφάσισε να απορρίψει τις προκλητικές εργοδοτικές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση του αγώνα με τρίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας απ' την ερχόμενη Τετάρτη. 

«ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είχε οριστεί σε € 35.216,43. Το σημερινό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε € 17.779.232,00 και διαιρείται σε 605.766 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας € 29,35 εκάστης. Η σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η ακόλουθη:



ΜέτοχοιΑριθμός ΜετοχώνΠοσοστό (%)
ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.201.92233,33 %
ΔΟΛ Α.Ε.201.92233,33 %
ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε.201.92233,33 %
Σύνολο605.766100,00 %

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας εξελέγη δυνάμει της απο 20.01.2010 απόφασης του Δ.Σ. αυτής και έχει ως εξής:


ΟΝΟΜΑΘΕΣΗ
Μπόμπολας ΓεώργιοςΠρόεδρος Δ.Σ.
Μπακατσέλος ΑλέξανδροςΔ/νων Σύμβουλος
Μπακατσέλος ΝικόλαοςΑναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος
Πεφάνης ΝικόλαοςΜέλος Δ.Σ.
Στέργιος ΝέζηςΜέλος Δ.Σ.
Μπόμπολας ΦώτιοςΜέλος Δ.Σ.
Ψυχάρης ΠαναγιώτηςΜέλος Δ.Σ.
Πατέλης ΧρήστοςΜέλος Δ.Σ.
Μπακατσέλος ΓεώργιοςΜέλος Δ.Σ.


Η θητεία του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 27η Ιουνίου του 2012.


Είναι αδιανόητο να τρέχουμε και να φέρνουμε τα πάνω, κάτω, όταν απολύονται εργαζόμενοι, οπουδήποτε και την ίδια ώρα, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ να απολύει εργαζόμενους ομαδικά, και να λέμε, πως φταίει ο καπιταλισμός!

Συντρόφισσα Αλέκα μήπως θα πρέπει να δεις τις ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και να επαναπροσλαμβάνονταν οι απολυμένοι!!!
Συντρόφισσα Αλέκα μήπως ο εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί: Ποιοι φέρνουν την πολιτική ευθύνη για τις ομαδικές απολύσεις στο κομματικό τυπογραφείο και τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα του; Οι κομματικές απολύσεις, εξυπηρετούν τις δικές του ανάγκες ή στρώνουν το δρόμο της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου;

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------