Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δεκάδες απολύσεις στο ΔΟΛ. Δραστικές περικοπές σε μισθούς

Ο ΔΟΛ με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών,  πιστοποιεί τη θύελλα τη χαρακτηρίζει συνολική αναδιάρθρωση, συγχώνευση τμημάτων, διακοπή δραστηριοτήτων, δραστική περικοπή κόστους και δαπανών, αλλαγές στη διοικητική και εκδοτική δομή, μείωση κόστους μισθοδοσίας, κ.λ.π.



Όλα τα παραπάνω δηλώνονται προς τη διοίκηση του Χ.Α με στόχο την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων. Με άλλα λόγια σε αναμονή του δανεισμού, της αναχρηματοδότησης, κ.λ.π. Δηλαδή η θύελλα των σημερινών 30 απολύσεων είναι μόνο η αρχή της συρρίκνωσης.


Σε απολύσεις τουλάχιστον 30 εργαζομένων από όλα τα τμήματα προχώρησε χτες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (MEGA, NEA, ΒΗΜΑ, in.gr κ.ά.), σύμφωνα με πληροφορίες. Οι απολύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 απολύσεις που έγιναν χτες, οι μισές εκ των οποίων αφορούν δημοσιογράφους και οι άλλες μισές τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. 
 
 
Στο μεταξύ, χτες, ο ΔΟΛ με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποίησε τη «συγχώνευση λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών», την «πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων» και τη «δραστική περικοπή του κόστους». Πράγμα που όπως εξηγεί παρακάτω σημαίνει: «Μείωση του "εκδοτικού κόστους", "περικοπή εξόδων", "ενοποίηση λειτουργιών εντύπων", "μείωση του κόστους διανομής" και μειώσεις στις αμοιβές τρίτων και της μισθοδοσίας».

Θα μας αντικαταστήσουν όλους σιγά-σιγά.  Μας οδηγούν στην απελπισία και στις αυτοκτονίες.
Φέρουν βαριές ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου 'συνταγματικού τόξου' που θέλουν να δώσουν «γη και νερό» στους φονιάδες του Ελληνικού λαού...

Θα πρέπει κοινή προοπτική για όλους  να ενώσουν την πάλη τους για να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στην Ελλάδα. Για να εξαλειφθεί η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια. Να μην οδηγείται κανένας Έλληνας στη μετανάστευση καμία Ελληνική επιχείρηση στην καταστροφή και στο λουκέτο

Όσο το σύστημα τάϊζε τους αριστερούλιδες όλα ήταν μέλι-γάλα. Τώρα που βάλανε χέρι στην ΕΡΤ, στους καθηγητές-δασκάλους και στα παπαγαλάκια άντε να δούμε τι θα γίνει! 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------