Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

4.000 Ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να κατοχυρώσουν τον όρο «Μακεδονία», μετά την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ συμφωνία των Πρεσπών και την παράδοση του ονόματος στους Γυφτοσκοπιανούς

Ο Μακεδονικός, ένας αθλητικός σύλλογος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κήρυξε ημέρα πένθους την 17η Ιουνίου για τη συμφωνία των Πρεσπών. 


Στις 4.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικό» είτε στην ονομασία είτε στα προϊόντα τους και πρέπει να προλάβουν να τον κατοχυρώσουν στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την ονομασία με την πΓΔΜ. 

Τη σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης.

Οπως σημείωσε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ Γιάννης Σταύρου το κόστος δεν είναι αμελητέο. Για την κατοχύρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο το κόστος μαζί με την αμοιβή του νομικού συμβούλου φθάνει τα 2.000 ευρώ, ενώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό φθάνει τα 8.000 ευρώ. Και αυτό ανά προϊόν.

Το κείμενο των Πρεσπών, , προβλέπει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια και ρυθμίζει σειρά ακόμη θεμάτων, όμως αφήνει για το μέλλον ένα σημαντικό κομμάτι. Το επιχειρηματικό.
Το ζήτημα αφορά επιχειρηματίες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι εταιρίες των οποίων είτε φέρουν στον τίτλο τους τη λέξη Μακεδονία είτε έχουν εμπορικό σήμα με τη λέξη Μακεδονία είτε τα προϊόντα τους προέρχονται από τη μακεδονική γη.
Οι κίνδυνοι για τα Μακεδονικά προϊόντα ξεκινούν με το… καλημέρα. Καταρχήν στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια επίσημη λίστα που να είναι καταγεγραμμένα όλα τα Μακεδονικά προϊόντα.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------