Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αύριο η κινητοποίηση για την κλαδική σύμβαση

Σε μαζική συμμετοχή στηναυριανή συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στα γραφεία του ΣΕΒ για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου στο Χαρτί και τον Τύπο την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, «που για μια ακόμα φορά τώρα πιο προκλητικά και ξετσίπωτα, ξεπούλησε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπογράφοντας ξεκάθαρα τη μείωση μισθών, βάζοντας τεράστια εμπόδια στις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας».
Να για ποιο λόγο, σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, η εργοδοτική πλευρά (ΣΕΒ - ΣΕΒΙΧΑ - ΣΕΜΕΕ) επέμενε στην τελευταία συνάντηση και το έθετε ως όρο για να «συζητήσουμε για τις ΣΣΕ, την υπογραφή της ΓΣΕΕ. Γιατί γνωρίζανε πολύ καλά ότι θα ήταν αυτή η υπογραφή στα μέτρα τους για την αύξηση των κερδών τους». 

Και καταλήγει: «Γνωρίζουμε ότι η επαίσχυντη συμφωνία μάς βάζει πρόσθετες δυσκολίες στην προσπάθεια που κάνουμε να υπογράψουμε ικανοποιητικές ΣΣΕ. Θα συνεχίσουμε όμως την προσπάθεια πιο αποφασιστικά, θα δώσουμε τη μάχη οργάνωσης του αγώνα ως το τέλος».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ 
Νομός Νομός : ΑΤΤΙΚΗΣ
Πόλη Πόλη : ΑΘΗΝΑ
Πόλη Διεύθυνση : Σολωμού 65
Πόλη T.K. : 10432
Πόλη Τηλέφωνο : 2105244901

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------