Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αγωνιούν οι κροκόδειλοι του κλάδου μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Κάλεσμα οργάνωσης ενάντια στην εξαθλίωση της εργατικής οικογένειας
Να γίνουν συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς. Σε προτεραιότητα τα ζητήματα που συνδέονται με τη φοροληστεία και την κατάσταση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο
Κάλεσμα σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου να οργανώσουν άμεσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες θα καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Βασικό εργαλείο για την οργάνωση της πάλης θα αποτελέσει το κάλεσμα που απηύθυνε πρόσφατα το ΠΑΜΕ στα συνδικάτα, για ανυποχώρητο αγώνα υπεράσπισης της εργατικής οικογένειας από την εξαθλίωση, προτάσσοντας άμεσα αιτήματα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που αφαιρούν βασικά δικαιώματα και θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η δράση που θα οργανώνει δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Επίσης, στη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μπουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα της φορολογίας και της Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου καθώς αφορούν καυτά προβλήματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο και η κατάσταση των εργαζομένων. Διαπιστώθηκε ότι η κρίση στον κλάδο βαθαίνει καθώς και ότι συνεχίζεται η αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας, καθώς με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία απολύουν εργαζόμενους, καταργούν τις ΣΣΕ, ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών γενικεύονται. Ταυτόχρονα, επισημαίνει η Ομοσπονδία, οι διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτελούν «μεγάλο ψέμα».
«Μπροστά στην αρνητική προοπτική για τους εργαζόμενους», σημειώνει η Ομοσπονδία, «που διαμορφώνει η πολιτική της νέας συγκυβέρνησης με την ανοχή και τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου οι εργαζόμενοι πρέπει μαζί με τα σωματεία τους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν τώρα λύσεις για όλα τα οξυμένα προβλήματα. Να μην αφήσουν χρόνο στην κυβέρνηση που ετοιμάζει τη νέα επίθεση. Καμία ανοχή, καμιά αναμονή».
Διαφώτιση και οργάνωση
Για να υπογραμμίσει: «Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις. Τα Κλαδικά να μην περιοριστούν στην Κλαδική Γενική Συνέλευση, αλλά να οργανώσουν παντού, στους χώρους δουλειάς, κηρύσσοντας στάσεις εργασίας για να διευκολυνθούν οι Γενικές Συνελεύσεις. Να γίνει αναλυτική συζήτηση για τις αιτίες των προβλημάτων, να δείξουμε τον ένοχο, που είναι η πολιτική κυβέρνησης - εργοδοσίας που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να σωθούν τα κέρδη τους. Να δείξουμε τη διέξοδο, που βρίσκεται στην ταξική ενότητα και την αγωνιστική διεκδίκηση. Μόνο σ' αυτό το δρόμο μπορούμε να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση, να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας.
Η λογική της παραχώρησης και υποχώρησης έχει κριθεί προ πολλού. Οχι μόνο δεν περισώζει δικαιώματα, αλλά γιγαντώνει την επιθετικότητα της εργοδοσίας και οδηγεί στα σύγχρονα εργασιακά γκέτο, αφανίζοντας δικαιώματα. Με βάση τα παραπάνω, οι Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις για αμέσως μετά τις καλοκαιρινές άδειες, με πλαίσιο διεκδίκησης για όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνουν τώρα πριν τις άδειες, στο πρώτο 15ήμερο του Ιούλη».
####################################
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ:
«καμιά θυσία για την κομματοκρατία»
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ
"Στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον κλάδο και η κατάσταση των εργαζομένων. Διαπιστώθηκε ότι η κρίση στον κλάδο βαθαίνει...  ...ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμών γενικεύονται".   Μόνη σας τα γράφετε συντρόφια, και τι κάνετε ΡΕ γι' αυτό;;;

ΚΑΛΠΙΚΑ ΚΛΑΜΑΤΑ 
Κύριοι συνδικαλιστές του κλάδου εκτός από τα κομματικά πυροτεχνήματα γιατί δεν κάνετε και καμία πρόταση μπας και γλυτώσει κανένα τυπογραφείο μπας και σωθεί καμία θέση εργασίας. και μετά διατάζεται τους κομματικούς σας υποτακτικούς (Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες θα καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις)  για το τι θα σκεφτούν και το τι θα πρέπει να κάνουν.


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ:
- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την εισαγόμενη τυπογραφία και την αντιμετώπισή της ανεργίας στον κλάδο;
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------