Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο κλάδος μας συνεχίζει να συρρικνώνεται.


Το 2011 μειώθηκε η παραγωγή χαρτοκιβωτίων και κουτιών από κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι κατά 3,6%, ενώ η παραγωγή χάρτινων σάκων αυξήθηκε κατά 1,05%. Συγχρόνως, μειώθηκε η παραγωγή υλικού χαρτοποιίας για χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα κατά 14,1%, του μη επιχρισμένου χαρτιού κατά 7,4%, των πτυσσόμενων χαρτοκιβωτίων από μη κυματοειδές χαρτί ή χαρτόνι κατά 32,8%, των μαντιλιών και πετσετών για τον καθαρισμό από παρασκευάσματα καλλωπισμού κατά 7,7%. Η παραγωγή βιβλίων μητρώων, λογιστικών βιβλίων, κλασέρ, εντύπων προς συμπλήρωση και άλλων ειδών γραφικής ύλης υποχώρησε κατά 15,6%. Παράλληλα, στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων tissue κατεγράφη μείωση 8,9% στο χαρτί υγείας και 11,9% στις χαρτοπετσέτες και τα ρολά κουζίνας.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την κατά 14,5%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μείωση του όγκου παραγωγής προϊόντων χάρτου στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, πιστοποιούν ότι ο κλάδος συνεχίζει να συρρικνώνεται, παρά το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις του κατορθώνουν να διατηρούν σε επαρκή επίπεδα τη λειτουργική αποδοτικότητά τους.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2011 η εισαγωγική διείσδυση στην ελληνική αγορά των προϊόντων χάρτου μειώθηκε σε 45% (από 48,8% το 2010), ενώ η εξαγωγική επίδοση της ελληνικής βιομηχανίας χάρτου, δηλαδή το μερίδιο της παραγωγής της που διατίθεται σε αγορές του εξωτερικού, παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 17,8% (από 12,9% το 2010)

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------