Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Νέα μπουρδολογία και ρουφιανιά στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Νέα αντεργατική επίθεση στη Λυχνία

Η διοίκηση του εργοστασίου Λυχνία Α.Ε. μετά την παρισινή δημιουργία της ένωσης προσώπων και τις μειώσεις έως και 20 % που έκανε σκαρφίστηκε νέο τρόπο για να μεταφέρει την μείωση κερδών στην πλάτη των εργατών. Ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα στο τέλος κάθε μήνα θα πληρώνει μόνο το 1/3 των υπερωριών που θα γίνονται στην παραγωγή και τα άλλα 2/3 θα πληρωθούν όταν και αν η επιχείρηση πιάσει τους οικονομικούς στόχους της. Μάλιστα είπε ότι αν δεν γινόταν αυτό θα ήταν υποχρεωμένη η να βάλει 2 ώρες επιπλέον εργασία τσάμπα την ημέρα η να προχωρήσει σε νέες μειώσεις 20%.
Οι εργάτες κάθε εργοστάσιο, έτσι και στην Λυχνία πουλάνε την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν.  Ήδη τόσα χρόνια τα κέρδη του εργοστασίου βγαίναν από την εργασία, που τους έκλεβε ο βιομήχανος και σε αυτούς επιστρεφόταν ένας μικρός μισθός σε σχέση με αυτό που παρήγαγαν.

Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί να πάρει στην πλάτη του  τη ζημιά που μπορεί να έχει ο εργοδότης, τέτοιες μεθοδεύσεις πρέπει να τις σπάει η οργάνωση της πάλης με το Σωματείο μέσα στο εργοστάσιο.

Υ.Γ. Μετά από καταγγελία του Σωματείου για την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στο εργοστάσιο της Λυχνίας, η Επιθεώρηση Εργασίας, έκανε σύσταση στην εταιρία να εφαρμόσει το νόμο 1264/81 και να επιτρέπει την είσοδο των συνδικαλιστών στο χώρο διαλείμματος, κατόπιν συνεννόησης.
 Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
 -------------------------------------------------
Συντρόφια, αυτά έπρεπε να τα είχατε πει πρώτα στην τυποεκδοτική, στον 902 και στον ριζοσπάστη τώρα πλέον κανένας δεν σας παίρνει στα σοβαρά. 
Σήμερα την ΜΕΛ την έχουν αγοράσει οι Τούρκοι
Εκτός από τα γαβγίσματα και τα μεγάλα λόγια γιατί δεν λέτε στους εργαζόμενους πως το μόνο που πετύχατε με τις απεργίες σας είναι από της 14 Μαΐου να χάσουν και το επίδομα γάμου!!!
Ο εργατικός έλεγχος δεν αμφισβητεί τη μισθωτή εργασία συνολικά ούτε το διευθυντικό ρόλο της κεφαλαιοκρατίας στο γενικό επίπεδο της οικονομίας.
Αμφισβητεί την εξουσία των αφεντικών στα πλαίσια της επιχείρησης, αρνείται την ιεραρχία και τις καθιερωμένες εργασιακές σχέσεις, επιζητεί το δικαίωμα του  veto για τους εργαζόμενους σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή στην επιχείρηση και μ” αυτό τον τρόπο εκπαιδεύει την εργατική τάξη για τον αυριανό πολύ κοντινό διευθυντικό ρόλο στην οικονομία και την κοινωνία.

Συντρόφια, το τέρας πιστεύει μόνο στον εαυτό του...

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------