Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Για τους μόνους που δεν βγάζουν ανακοίνωση είναι για τους άνεργους Έλληνες τυπογράφους και γραφίστες!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση των τσιφλικάδων και των μπράβων-επιστατών τους ενάντια σε φτωχούς μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα.
Δεν είναι  η πρώτη φορά που η εργοδοτική τρομοκρατία λειτουργεί με αυτό τον τρόπο σε μετανάστες εργάτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία δείχνει το σκληρό εκμεταλλευτικό πρόσωπό της στη συγκεκριμένη περιοχή. Ανάλογα περιστατικά είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια όπου οι εργάτες διεκδικώντας το μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης  βρέθηκαν αντιμέτωποι πάλι με τους ίδιους τραμπούκους!  Στον κλάδο μας, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται Έλληνες και ξένοι  εργάτες δε διαφέρουν και πολύ. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απλήρωτη εργασία, οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις κ.α. δείχνουν ένα και μόνο πράγμα: ότι τριγύρω μας υπάρχουν πολλές  «Μανωλάδες»  οι οποίες είναι προϊόν της κυβερνητικής πολιτικής με τα μνημόνια και τα οφέλη υπέρ του κεφαλαίου και των εργοδοτών. Σε όλους αυτούς που «οπλίζουν» το χέρι με μίσος απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, που διεκδικούν να ζήσουν, απαντάμε με οργάνωση και ταξική ενότητα  μέχρι να τους ανατρέψουμε!


Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------