Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την προκλητική στάση του ΣΕΒ στα αιτήματα των εργαζομένων, για υπογραφή Εθνικής και Κλαδικών ΣΣΕ. Η θέση του ΣΕΒ όπως εκφράστηκε με τη δήλωση του Δ. Δασκαλόπουλου στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, είναι ότι η ΕΓΣΣΕ έχει ξεπεραστεί και μάλιστα έγινε και ερμηνευτής το ποιες είναι οι αγωνίες των εργαζομένων, για το τι τους ενδιαφέρει και αποφάνθηκε ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι ΣΣΕ.

Πρόκειται για στάση βαθιά ταξική και αντεργατική, προκλητική που χρειάζεται να απαντηθεί απ’ όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως αρμόζει στους δήμιους των δικαιωμάτων, στους εργοδότες, κυβέρνηση, Ε.Ε. που από κοινού παίρνουν όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Για μισθούς 500€, για συντάξεις εξαθλίωσης, με κατάργηση των ΣΣΕ, με καθημερινές απολύσεις, με υπέρογκη φοροληστεία και όλα αυτά για να επανακάμψουν τα κέρδη, να ξεπεράσουν την κρίση που τα κέρδη τους δημιούργησαν.

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που είδε εύλογα και νόμιμα τα επιχειρήματα και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Δεν μπορεί να μην αγανακτήσουν και να μην εξοργιστούν οι εργαζόμενοι από αυτές τις θέσεις και τις δηλώσεις της ΓΣΕΕ.

Συνάδελφοι, και σε συνάντηση που είχε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας στο ΣΕΒ για τις Κλαδικές ΣΣΕ, Χαρτοποιίας – Κυτιοποιίας, αντιμετωπίσαμε την άρνησή τους και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας να υπογράψουν ΣΣΕ.
Η επιδίωξή τους είναι ξεκάθαρες. Δεν ανέχονται και δεν θέλουν την ύπαρξη των ΣΣΕ, θέλουν την βαρβαρότητα της ατομικής σύμβασης με εξαφανισμένα εργατικά δικαιώματα. Έχουν μαζί τους με πλήρη στήριξη την τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε., τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που το καθένα και με τον τρόπο του στηρίζουν αυτή την πολιτική. Η κατάργηση των ΣΣΕ δεν θα περάσει.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μαζί με τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας που είναι η υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ, χωρίς μειώσεις που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματά μας. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντήσουμε αγωνιστικά, ενωμένοι και να διεκδικήσουμε την υπογραφή των ΣΣΕ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------