Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Στέλλα πρότζεκτ «Συμβαίνει στη Μυλλέρου»

Για μία ακόμα σεζόν ξεκινάμε τις διαλέξεις «Συμβαίνει στη Μυλλέρου» με μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, το «Στέλλα πρότζεκτ» από τρεις εξαιρετικούς συναδέλφους.

Σας περιμένουμε! ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Ώρα: 19:30
Είσοδος Ελεύθερη
Ομιλητες:
Γιάννης Καρλόπουλος,
Βασίλης Γεωργίου,
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος




«Στέλλα» πρότζεκτ
Για πολλές δεκαετίες η καλλιγραφία ήταν το απαραίτητο συστατικό στοιχείο στις γραφικές τέχνες. Προσέθετε φρεσκάδα και μαστοριά στη μακέτα, δίνοντας την ξεχωριστή αίσθηση του ανθρώπινου παράγοντα και τη μοναδικότητα που επιζητούσε μια πετυχημένη ρεκλάμα, επιγραφή, συσκευασία ή τίτλος ταινίας. Πολυάριθμοι ικανοί καλλιτέχνες, που οι περισσότεροι παρέμειναν ανώνυμοι, μέσα σε μικρά ατελιέ εξάσκησαν το ταλέντο τους, δημιουργώντας μοναδικά δείγματα γραμμάτων και συνθέσεων που ξεχάστηκαν όμως με τα χρόνια.

Καθώς η κυρίαρχη αισθητική άλλαζε και νέες τεχνολογίες έρχονταν στο προσκήνιο, οι γραφικές τέχνες βίωσαν τον μοιραίο αφανισμό αυτής της ξεχασμένης δεξιότητας. Η καλλιγραφία θεωρήθηκε ξεπερασμένη και παλιομοδίτικη και εγκαταλείφθηκε σιγά-σιγά χάνοντας την παλιά της αίγλη.

Η διάλεξη «Στέλλα» πρότζεκτ παρουσιάστηκε τον Ιούνιο 2013 στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC), στη Λευκωσία.
Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------