Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Να δούμε καθαρά... Συνεχίζουν οι κομματικοί συνδικαλιστές ακάθεκτοι, αμετανόητοι την πορεία προς την οικονομική και κοινωνική καταστροφή των Ελλήνων

Η ανεργία στη χώρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2016, θα εκτιναχθεί στο αδιανόητο ποσοστό του 34%, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερους από 2.480.000 ανέργους!

Τα εφιαλτικά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται στην επίσημη έκθεση που γίνεται για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και αποτελούν τη χαριστική βολή για τους εναπομείναντες Έλληνες εργαζόμενους. Ήδη η ανεργία στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, κινείται στο 27,9% και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγραφεί τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου.

Η τραγική αυτή κατάσταση σημαίνει ότι από το 2008, τη χρονιά που ξέσπασε η δήθεν κρίση, έχουν χαθεί 1.000.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και έχουν βάλει λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Σωματείο Λιθογράφων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να κυνηγάει με όλα τα μέσα τους εργοδότες έως ότου να κλείσει και το τελευταίο Ελληνικό τυπογραφείο.

Εξορμήσεις και περιοδείες στον κλάδο του Τύπου - Χαρτιού κάνει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!!! απευθύνουν οι σωματειακές επιτροπές στις επιχειρήσεις «Βιβλιοσυνεργατική» και «Αφοι Βλάχου».

Η διοίκηση της Ένωσης Λιθογράφων, έχει αποφασίσει επίσης την προκήρυξη ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ απεργίας (να γράψει κάτι και ο Ρ) στις 23 Οκτώβρη. για να δοθεί συνέχεια στη συζήτηση που άνοιξε στις συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς («Βιβλιοσυνεργατική», «Κουκιάς», «Λύκος», «Αφοι Βλάχου», οι χαρτεργάτες σε «Softex» και «Χρυσανθακόπουλο»).
η ανεργία στην Ελλάδα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------