Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Οι κομμουνιστές φοβούνται τους δημοσιογράφους έτσι θα πολεμήσουν τη διαπλοκή; Έτσι θα τσακίσουν τους καναλάρχες

Γι’ αυτό η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ   και πέρασε κρυφή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις "Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων" με την οποία επέρχεται μείωση του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Σύμφωνα με τη διάταξη, ο συντελεστής του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων μειώνεται, από το 20% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 5%. Η μείωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη συμφωνία κυβέρνησης – ιδιοκτητών καναλιών και εκπροσώπων των δημοσιογράφων για τη συνέχιση της λειτουργίας του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ.
Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018 η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται, υπολογίζεται στο ποσό των περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Τους δίνει δηλαδή ένα «δωράκι» δήθεν ως αντιστάθμισμα για το φόρο 2% επί του τζίρου που δίνουν για τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι καναλάρχες και οι εκδότες που επί δεκαετίες δεν πλήρωναν εισφορές τώρα που κλήθηκαν να πληρώσουν το παίρνουν πίσω από το παράθυρο.
Μα έτσι θα πολεμήσουν τη διαπλοκή; Έτσι θα τσακίσουν τους καναλάρχες; Και τι άλλα δωράκια ετοιμάζονται να κάνουν και στους εκδότες.



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------