Στη μοναδική συνάντηση ΕΙΗΕΑ τονίστηκαν τα εξής:
-Αμφισβητήσαμε τους υπολογισμούς των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη διάσωση αφού στηρίζονται και σε ποσοστά επί συρρικνούμενων τζίρων. Αμφισβητήσαμε δηλαδή την εγκυρότητα του ιδίου του σχεδίου διάσωσης.
-Θέσαμε στο τραπέζι τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των εφημερίδων, ο οποίος βρίσκεται σε κρίση ήδη από το 2008 και αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε οποιασδήποτε εισφορά επί τζίρου.
-Ζητήσαμε διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του τζίρου των επιχειρήσεων, τον τρόπο διαχειρίσεως του ΕΔΟΕΑΠ και την αντίστοιχη συμμετοχή μας στο Δ.Σ.
-Προτείναμε ως μέσα συνεισφορά μας είτε τις εισφορές επί αποδοχών ανά εργαζόμενο, είτε εισφορά με βάση τα διαφημιστικά έσοδα. Πάντως όχι με βάση τον τζίρο ο οποίος είναι μοναδικός τρόπος υπολογισμού στην ελληνική επικράτεια.
-Ζητήσαμε να βρεθούν αντίμετρα βοήθειας των εφημερίδων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη ώστε να επιβιώσουμε.
Επίσης, διευκρινίσαμε ότι στην περίπτωση επιβολής ποσοστού επί του τζίρου και οι λίγες εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων που αγωνίζονται να επιβιώσουν θα αντιμετωπίσουν άμεσο θέμα λειτουργίας.
Τέλος, επισημάναμε ότι με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών-“επενδυτών” και τη δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ.