Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Γιατί βρε παιδιά; Τι σας έκανε η έρμη η χώρα και της φέρεστε έτσι;

Πονοκέφαλος για τους υποψήφιους Δημάρχους αλλά και τους Περιφερειάρχες είναι ο νέος εκλογικός νόμος που έχει καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Μαΐου, το νέο θεσμικό πλαίσιο  με την επωνυμία  «Κλεισθένης».
Η απλή αναλογική που είναι το βασικό του στοιχείο βρίσκει αρνητικούς τους μελλοντικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες, αφού θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία σε ένα  Δημοτικό Συμβούλιο.

Χωρίς την πλειοψηφία θεωρούν ότι είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουν να ασκήσουν οποιουδήποτε τύπου πολιτική. 

Σε κράτος που θα επικρατούσε η λογική και η αγάπη για τον τόπο ίσως δεν θα ήταν πρόβλημα η μη εξασφάλιση πλειοψηφίας. 
Στον τόπο μας όμως που οποιαδήποτε πρόταση είναι κακή όταν την έχουν προτείνει οι «άλλοι», τότε ίσως και να έχουν δίκιο όσοι δεν συμφωνούν με τον νέο εκλογικό νόμο.
Άλλο ένα στοιχείο που βρίσκει αντίθετη την ΚΕΔΕ είναι ο ελάχιστος χρόνος διαβούλευσης που έχει δοθεί, αφού δόθηκαν μόλις 15 ημέρες για ενστάσεις, ενώ ζητάει τουλάχιστον δύο μήνες.
Εκτός από το εκλογικό σύστημα αλλάζει και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος επανέρχεται στη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου, κάθε τέσσερα χρόνια. 

Η αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να είναι στις 13 Οκτωβρίου 2019, αντί για τον Μάιο του 2019 και η καινούργια Διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Ενισχύεται επίσης και ανεξαρτητοποιείται ο θεσμός της Κοινότητας, αντικαθιστώντας την Δημοτική Ενότητα, τα μέλη της οποίας θα εκλέγονται σε ξεχωριστή κάλπη και χωρίς την υποχρέωση ο συνδυασμός που θα κατεβάσει συμβούλους στην κοινότητα να βάλει υποψήφιους και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη η Κοινότητα και πάλι εξαρτάται οικονομικά από το Δήμο, οπότε ουσιαστικά δεν μπορεί να ασκήσει δική της πολιτική.
Στην πράξη, σήμερα, ένας υποψήφιος Δήμαρχος εντάσσει στο συνδυασμό του   προσωπικότητες του Δήμου που έχουν  αναγνωρισιμότητα και εκλογική δύναμη, με αντάλλαγμα συχνά κάποιας θέσης κλειδί, αντιδημάρχου, προέδρου Νομικών Προσώπων και άλλα.

Με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αντιδήμαρχο και από άλλη παράταξη, ενισχύοντας τις συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών.
Σήμερα αν κάποιος σύμβουλος αισθανθεί αδικημένος, ή ότι δεν συμφωνεί πια με τον δήμαρχο, ακόμα κι αν εκλέχτηκε με το δικό του συνδυασμό,  ασκεί αντιπολίτευση.  Θεωρητικά όμως  ο Δήμαρχος έχει αρκετούς ακόμη συμβούλους για να μην κινδυνεύει η πολιτική του. 

Με το καινούργιο σύστημα, από τη μια μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ή από την άλλη να πάρει περισσότερους με το μέρος του εφόσον αυτά που προτείνει είναι καλά για την πόλη και οι σύμβουλοι νοιάζονται κυρίως για αυτό και όχι για την επόμενη εκλογή τους ή για μια θέση που διεκδικούν.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------