Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Εθνομηδενιστές και «πατριώτες»

Αποκαλυπτική για τις διεργασίες που οδήγησαν στην συμφωνία των Πρεσπών και στην εκχώρηση-πώληση της Μακεδονίας από την κυβέρνηση είναι η έκθεση του ιδρύματος “Open Society” 

Η έκθεση δίνει τη δική της εκτίμηση για το πώς φτάσαμε στην συμφωνία  και ποιες εξελίξεις δρομολογεί.  Η έκθεση έκτασης 28 σελίδων που τιτλοφορείται «Βόρεια Μακεδονία:Και τώρα τι;»...
και την οποία επιμελούνται τέσσερις συντάκτες μιλά για «ανταλλάγματα» που εξασφάλισε από τους ξένους ο Α.Τσίπρας για την ψήφιση της συμφωνίας, ανταλλάγματα που έχουν να κάνουν με την «χαλάρωση των δημοσιολογικών δεσμεύσεων», εννοώντας ως προεκλογικό «δώρο» για το κυβερνών κόμμα.  

Η έκθεση προχωρά και σε «προβλέψεις» αναφέροντας ότι οι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο και ότι θα προκύψει 5κομματική Βουλή με κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ).  

Ως προς την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η έκθεση προεξοφλεί ότι αυτή θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει την ένταξη των Σκοπίων στο κοινοβούλιο για κύρωση μεταξύ Φεβρουάριου και Μαρτίου.  

Για τη ΝΔ η έκθεση αναφέρει πως η  διαφωνία της ήταν προσχηματική θεωρώντας  ανεπιτυχή τη προσπάθεια σύνδεσης της με τη Νοβαρτις και την εξαγορά εταιρείας στα Σκοπια  από τη ΔΕΗ. Θεωρεί δε, πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παίζει με τη συναισθηματική φόρτιση που έχει για τους Έλληνες το συγκεκριμένο θέμα.  

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός της αναφοράς στα ελληνικά ΜΜΕ λέγοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γνώστες των Σκοπιανών θεμάτων και η κοινή γνώμη ενημερώνεται από «άσχετους και κατευθυνόμενα ΜΜΕ που έχουν… χρεωκοπήσει αλλά ευτυχώς υπάρχουν "νέα, λαϊκά μέσα ενημέρωσης" που ενημερώνουν «αντικειμενικά»  Ένα ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης είναι ότι ενώ αναφέρεται ως ημερομηνία δημοσίευσης η 14η Ιανουαρίου αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 16 Ιανουαρίου ως γεγονός που έχει γίνει ήδη!      Με άλλα λόγια οι συντάκτες της έκθεσης όχι μόνο «προέβλεψαν» ότι ο Α.Τσίπρας θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά το ανέφεραν σαν κάτι που είχε γίνει ήδη γίνει…  Μήπως να μας έλεγαν και τον αριθμό του λαχείου;  Στην έκθεση καταγράφονται ακόμη δύο ενδιαφέροντα  στοιχεία:  Πρώτον η ιδεολογική μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την «καθαρή» Αριστερά στην κεντροαριστερά και δεύτερον  η βεβαιη υποστήριξη του Ποταμιού στη ψήφιση της Συμφωνίας.    
  Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ

Άραγε άξιζε να παραδώσουμε τα εδάφη μας με αντάλλαγμα την επίπλαστη έξοδο από τα μνημόνια;

Διότι αυτό είναι το ερώτημα που θα βασανίζει από εδώ και στο εξής τον Τσίπρα και τους μειοδότες συνδαιτυμόνες του.

Ίσως να μην έχουν αντιληφθεί ακόμη τις συνέπειες των πράξεών τους. Ίσως να μην τις αντιληφθούν ποτέ. Είναι σίγουρο όμως ότι η ιστορία θα τους κατατάξει στις πιο μαύρες σελίδες της.

Ωστόσο δεν θα είναι μόνοι τους. Την ίδια μοίρα θα έχει και η μείζονα αντιπολίτευση. Που ενώ μπορούσε να αποτρέψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας προτίμησε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, συναινώντας έμμεσα στην παράδοσή της στους Σκοπιανούς.

Ούτε παραιτήθηκε, ούτε απαίτησε δημοψήφισμα, ούτε έθεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προ των ευθυνών του, ούτε κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, ούτε υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας, ούτε καν ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία με 180 βουλευτές.

Αρκέστηκε μόνο διά του προέδρου της να μας πει ότι θα αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες του αίσχους των Πρεσπών κι ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Πρόκειται για την απόλυτη αθλιότητα.

Αφού έβαλε πλάτη επί της ουσίας στον Τσίπρα για να περάσει το όνειδος

Ελεος κύριε Κούλη ποιο νομίζετε ότι κοροϊδεύετε στη Νέα Δημοκρατία ζείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Tο όνειρό σας είναι πότε θα πάρετε την κουτάλα   για αυτό και κάνετε την πάπια στα αφεντικά.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------