Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΣΧΟΛΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΩΝ


Ο Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο INTERGRAPHICS ίδρυσε την πρώτη σχολή Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Με αυτό τον τρόπο ο Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. υλοποίησε ένα όνειρο ζωής για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους στο χώρο των Γραφικών Τεχνών.

Η Σχολή ξεκίνησε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2004 σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εξοπλισμένο χώρο, ως τμήμα του ΙΕΚ INTERDIGITAL. Προσφέρει τις ειδικότητες ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΥ & ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣ και ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση, καθώς επί πολλά χρόνια ο κλάδος των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα, στελεχωνόταν μόνον από εμπειρικούς τεχνίτες.

Οι σπουδαστές των ειδικοτήτων, εκπαιδεύονται σε καινούργια μηχανήματα, με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό (μηχανή offset Heidelberg, δημιουργίας τσίγκων, φωτομεταφορεία, κοπτική, διπλωτικές, πίκμανσης, κ.λ.π.). Αποκτούν πλήρη θεωρητική και πρακτική γνώση για τις προεκτυπωτικές και μετεκτυπωτικές εργασίες που αποτελούν το 30% της εκπαίδευσής τους. Η βαρύτητα όμως δίνεται στην πρακτική εφαρμογή και στην ένταξη των σπουδαστών στην παραγωγική διαδικασία – εκτύπωσης. Αυτά επιτυγχάνονται α) με την απόλυτα εξειδικευμένη εκπαίδευση που πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και παραγωγής β) με το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό – κορυφαίοι επαγγελματίες στο χώρο τους και γ) με την βιβλιογρφία, την τεχνογνωσία και την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.

Οι απόφοιτοι της Σχολής παίρνουν αναγνωρισμένο πτυχίο, πιστοποιημένο από το Κράτος (ΙΕΚ) και θεωρούνται οι πλέον εξειδικευμένοι τεχνίτες στον χώρο των εκτυπωτικών τεχνών. Επίσης, έχουν την δυνατότητα, εφόσον αποφοιτήσουν από το Ι.Ε.Κ., με 1-2 επιπλέον έτη σπουδών, να αποκτήσουν Πανεπιστημιακό Πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες.

Το επαγγελματικό μέλλον των αποφοίτων των παραπάνω ειδικοτήτων είναι εξασφαλισμένο, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των εκτυπωτικών τεχνών έχουν απευθυνθεί στη Σχολή, προκειμένου να εξασφαλίσουν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό. Ήταν κάτι που έλειπε από τον χώρο των Γραφικών Τεχνών, και τώρα οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών καλύπτουν τα τεράστια κενά που υπήρχαν.

Σε περιόδους όπως η σημερινή, που η χώρα μας μαστίζεται από την ανεργία μπορεί κάποιος να σταδιοδρομήσει στο επάγγελμα του ΕΚΤΥΠΩΤΗ – ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΥ και ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗ απολαμβάνοντας ένα σύγχρονο επάγγελμα με μηδενικό δείκτη ανεργίας και πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης.

Πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε ιδιαιτέρως και αφορά τους εργοδότες είναι το εξής: Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιδοτηθούν έως και το 100% του κόστους των σπουδών για την εκπαίδευση του προσωπικού τους μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,45%.

Πληροφορίες για τη Σχολή
ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΩΝ
μπορείτε να πάρετε:


1) από την γραμματεία της Σχολής
στο τηλέφωνο 210-38.38.808


2) από την γραμματεία του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
στο τηλέφωνο 210-82.12.300

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------