Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

«Ζωντανή» προσπαθεί να κρατήσει η κυβέρνηση την προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο, επιδιώκοντας να ανατρέψει την προ 7μήνου απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία το επαχθές αυτό μέτρο κρίθηκε (με συντριπτική πλειοψηφία 30-3) αντισυνταγματικό.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Το υπουργείο Οικονομικών, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, έφερε με αίτησή του την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι η προσωποκράτηση είναι απολύτως σύμφωνη με το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο, άποψη την οποία υιοθέτησαν ο εισαγγελέας ΑΠ Γ. Σανιδάς και ο εισηγητής της υπόθεσης Εμ. Καλούδης, που πριν από λίγες ημέρες προήχθη από την κυβέρνηση σε αντιπρόεδρο ΑΠ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΣτΕ Εντελώς αντίθετες είναι οι απόψεις της Ολομέλειας ΣτΕ (250/08), που χρησιμοποιεί ως βάση τη συνταγματική επιταγή προς το κράτος να σέβεται την ανθρώπινη αξία και συνεπώς την ελευθερία του ατόμου.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ξεπερνώντας τις εκφοβιστικές τάσεις του Δημοσίου, η Ολομέλεια ΣτΕ έκρινε ότι η προσωποκράτηση παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της αξίας του ανθρώπου, ενώ αποτελεί ανεπίτρεπτο μέσο πίεσης και καταναγκασμού όχι επί της περιουσίας, αλλά επί του ιδίου του προσώπου του οφειλέτη, για να εξαναγκασθεί αυτός με κάθε μέσο να καταβάλει το χρέος.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Κατά το ΣτΕ, η στέρηση ελευθερίας είναι συνταγματικά ανεκτή μόνο έπειτα από ποινική καταδίκη του οφειλέτη για μη καταβολή χρεών, δηλαδή ως ποινή για αποδοκιμαστέα κοινωνική συμπεριφορά, αλλά όχι και ως διοικητικό μέτρο πίεσης για εξόφληση με χρήματα που ο οφειλέτης δεν έχει ή που το Δημόσιο δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------