Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Υπερτιμολόγηση κατά 38% στην προμήθεια χαρτιού για την έκδοση των βιβλίων.

Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» στο οποίο αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός του Δημοσίου για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων ήταν ζημιογόνος.

Ο Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξεταστεί η ακρίβεια των στοιχείων του δημοσιεύματος σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38% στην προμήθεια χαρτιού για την έκδοση των βιβλίων.

Η συγκεκριμένη Εισαγγελική εντολή ζητά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα πρωτοδικών, που θα αναλάβει την έρευνα, να εξετάσει αν τίθεται θέμα υπερκοστολόγησης υλικών και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την προμήθεια και των τετραδίων που χρησιμοποιήθηκαν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτροπή του ΟΕΔΒ ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό και κατέθεσε το αποτέλεσμα προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση τον περασμένο Ιούλιο, με την οποία απέρριψε τον διαγωνισμό διότι έπασχε η νομιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής αφού μετείχαν πολλά αναπληρωματικά μέλη.

Μετά τις απευθείας διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές χαρτιού η διοίκηση καλεί τους ίδιους χονδρεμπόρους, που είχαν μειοδοτήσει στον διαγωνισμό.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------