Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ Εντείνει τη μάχη για την υπογραφή σύμβασης


24ωρη απεργία στις 11 Οκτώβρη
Δεν υπάρχει θέση για ολιγωρία, υποχώρηση, συναίνεση», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τόλης.

Με 24ωρη απεργία στις 11 Οκτώβρη και 3ωρες στάσεις εργασίας στις 22 Σεπτέμβρη (στην αρχή της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας), απαντούν οι εργαζόμενοι του Τύπου και του Χαρτιού στην προκλητικότητα της εργοδοσίας, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ταξική Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, πραγματοποίησε  μαζική σύσκεψη με σωματεία και σωματειακές επιτροπές με θέμα την οργάνωση των κινητοποιήσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, όπου εκφράστηκε η αποφασιστικότητα να δοθεί δυναμικά η μάχη για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.

«Δεν υπάρχει θέση για ολιγωρία, υποχώρηση, συναίνεση», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τόλης, κατά τη σύσκεψη και πρόσθεσε: «Οι κλαδικές ΣΣΕ, το δικαίωμα να διαπραγματευόμαστε τους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης, τα συγκροτημένα δικαιώματα που εμπεριέχονται στις ΣΣΕ, δεν πρέπει και δεν έχουμε δικαίωμα να τα παραδώσουμε». Για να τονίσει σε άλλο σημείο: «Βάζουμε εμπόδια στην αντεργατική επέλαση, τους δυσκολεύουμε, αποκαλύπτουμε τη βαθύτερη στόχευσή τους που είναι να σωθούν όχι γενικά η οικονομία αλλά το σύστημά τους απ' την κρίση και τα καπιταλιστικά κέρδη, κάνοντας σκόνη τα δικά μας δικαιώματα. Επιβάλλουμε με το συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα μας, υπογραφή τώρα των ΣΣΕ».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------