Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Περίεργα «παιχνίδια» παίζει η Πανελλαδική Ένωσης Λιθογράφων και το ΣΕΜΕΕ

Συνάδελφοι, διαβάστε προσεκτικά.
Θα καταλάβετε την αδιαφορία του ΣΕΜΕΕ και το μίσος που δείχνει η Πανελλαδική Ένωσης Λιθογράφων για την Ελληνική τυπογραφία, για την ανεργία και για τους εργαζόμενους του κλάδου. ενώ προσπαθούν λυσσαλέα να αφήσουν στο απυρόβλητο την τυποεκδοτική του ΚΚΕ.

Φωνάζουμε συνεχώς γιατί δεν έχουνε δείξει την ίδια ευαισθησία όταν έκανε τις ομαδικές απολύσεις και τις μειώσεις τον μισθών ακόμα και με κουπόνια η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ ούτε ποτέ διεκδίκησαν μαζί με τους εργαζόμενους της τυποεκδοτικής τα χρωστούμενα.

Δείχνουν συνέχεια στους εργαζόμενους έναν εχθρό  «μαϊμού» για να καλύψουν το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι οι εχθροί της Ελληνικής τυπογραφίας και ακόμα έχουν το θράσος να καλούν τους εργαζομένους "να περάσουν στην αντεπίθεση και με το ΠΑΜΕ" και να διαλύσουν όποιο τυπογραφείο έχει ακόμα απομείνει.

Και τώρα η είδηση

ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ» 
Συναποφάσισαν η εργοδοσία της εταιρείας ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ (κυτιοποιία), μαζί με τη νεοσύστατη Ένωση Προσώπων  για μείωση μισθών κατά 17%,  καθώς και κατάργηση κάθε κλαδικής σύμβασης.

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, προς τους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τις υπογραφές που η εργοδοσία με τρομοκρατία τους εξανάγκασε να βάλουν για τη σύσταση της Ένωσης Προσώπων. Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτήν την εργοδοτική τρομοκρατία, καλούνται όχι μόνο να μη δεχθούν οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς, αλλά αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και με το ΠΑΜΕ να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με βάση τις ανάγκες τους.
Συγκεκριμένα, στη σύμβαση προβλέπεται:
-- «Ολοι οι τρέχοντες μισθοί και ημερομίσθια υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών (βασικοί και τυχόν προσαυξήσεις λόγω απόδοσης ή ωρίμανσης) θα μειωθούν κατά 17% από 1ης Ιανουαρίου 2012 και θα παραμείνουν σταθεροί για το επόμενο ένα έτος». Η σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα να... ανανεωθεί.
-- Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (υπαλλήλων γραφείων βιομηχανικών επιχειρήσεων, λιθογράφων, πρακτικών μηχανικών, πωλητών, λογιστών, οδηγών, καθαριστριών, ηλεκτρολόγων βιομηχανίας, φυλάκων και συντηρητών), «συμφωνείται να μην ισχύουν πλέον εντός της εταιρείας και παύουν να εφαρμόζονται». Με μια κουβέντα, «καταργεί όλες τις προηγούμενες υφιστάμενες συμβατικές ρυθμίσεις ατομικές ή Συλλογικές».
-- Για το διάστημα ισχύος της επιχειρησιακής σύμβασης, «δεν θα δοθεί καμιά αύξηση λόγω τριετιών ή/και πολυετιών ή/και λόγω άλλου επιδόματος ωρίμανσης συνδεδεμένου με την προϋπηρεσία των εργαζομένων».
-- Οι προβλέψεις αυτές «θα ισχύουν για το σύνολο του προσωπικού και για όσο διάστημα ισχύει η παρούσα υπό τον όρο ότι οι συνολικές τακτικές αποδοχές των εργαζομένων δε θα καταλήξουν να είναι ποτέ χαμηλότερες από τα ελάχιστα όρια που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ως εκάστοτε ισχύει».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------