Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Στη βιομηχανία εκτυπώσεων μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι θέσις εργασίας από 22.559 σε 15.485

 Τελικά η κατρακύλα του κλάδου δεν έχει πάτο.

Στις αρχές του 2012 οι απασχολούμενοι στη μεταποίηση αντιπροσώπευαν το 9,78% του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στη χώρα, έναντι 10,50% στις αρχές του 2011 και 12,57% στις αρχές του 2007, καθώς η κρίση προκαλεί περαιτέρω αποβιομηχανοποίηση της χώρας.

 Μείωση παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των εργαζομένων στους 22 από τους 24 βιομηχανικούς κλάδους. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα μειώθηκε:  * Κατά 7.074 στη βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων, η οποία από 22.559 άτομα περιορίστηκε στα 15.485 άτομα, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 31,4%. 

Οι δέκα κλάδοι με τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων τους πρώτους μήνες του 2012 ήταν  *η βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων με 4,1% του συνόλου.

Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις των θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώθηκαν στους κλάδους *των εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων (31,4%).

Αυτή είναι η πολιτική των συνδικαλιστών του κλάδου και του ΚΚΕ με τα κομματόσκυλα του στην Ελληνική τυπογραφία που συνεχίζουν να καταστρέφουν ότι έχει απομείνει αδιαφορώντας για την εισαγόμενη τυπογραφία και την ανεργία που προκαλεί.

Δείτε στις φώτο την σημερινή πραγματικότητα. 
Στην τιμή είναι η μακέτα και 1000 μαγνητάκια δώρο.

Και ξαναρωτάμε: 
- Ποια είναι η πρόταση του ΣΕΜΕΕ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της ανεργίας στον κλάδο;


- Πόσα ακόμα τυπογραφεία πρέπει να κλείσουν να καταστραφούν για να αντιδράσουμε στον αφανισμό και την καταστροφή του κλάδου και των εργαζομένων; 



  
Κανένα Ελληνικό έντυπο είτε υπουργείων είτε ιδιωτών να μην τυπώνετε εκτός Ελλάδος.

 Συνάδελφοι, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΘΑΨΟΥΝ... ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΙΕ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------