Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ζούμε με αναρχικούς, κλέφτες και ναρκομανείς

Με επιστολή, που απέστειλε στο meaculpa.gr, ένας εστιακός φοιτητής περιγράφει τις άθλιες συνθήκες και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που μαστίζει την κεντρική εστία του ΕΚΠΑ.
Η επιστολή:
"Με αφορμή την παραβίαση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αρκετών δωματίων, στην κεντρική εστία του ΕΚΠΑ επί της Ούλωφ Πάλμε, επιστώ την προσοχή σας και την άμεση δράση, ώστε να απομακρυνθούν άτομα που με τη δικαιολογία του ασύλου και την μη παρέμβαση της αστυνομίας, θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή φοιτητών/φοιτητριών.
Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι στην εστία καταφεύγουν φοιτητές που παρά τις κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, θέλουν να έχουν τη δυνατότητα για μόρφωση. Επίσης γνωρίζετε, ότι κάθε χρόνο περνάνε από επιτροπή και πολλοί μένουν δυστυχώς εκτός. Παρά τις δυσκολίες που έχουν, έρχονται κι αντιμέτωποι με την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους της εστίας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος, γιατί όσο αφήνεται τόσο θα μεγαλώνει και  θα μετατραπεί σε χώρο που θα φιλοξενεί όλα τα κακοποιά στοιχεία που δεν έχουν λόγο ύπαρξης στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα να αναφερθούμε στην πλέον καθημερινότητα των φοιτητών εντός της εστίας οι οποίοι πρέπει να συμβιβαστούν να ζουν υπό την ίδια στέγη με ναρκομανείς και κλέφτες. Κι εγώ ήμουν ένα από τα θύματα αυτής της κατάντιας καθώς διέρρηξαν το δωμάτιό μου, αφήνοντας πίσω ένα άδειο χώρο που δεν μπορεί να ξαναγεμιστεί πάλι.
Ο φοιτητικός σύλλογος της εστίας ο οποίος αποτελείται ως επί των πλείστων από αναρχικούς και κομματόσκυλα, χωρίς να ενημερώνουν όλους τους φοιτητές της εστίας πραγματοποιούν δικές τους συνελεύσεις (αποτελούμενες  το πολύ από δέκα άτομα). Σε αυτές τις συνελεύσεις, λοιπόν τα κομματόσκυλα αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη σε κοινούς χώρους πχ. στις αποθήκες και στεγάζουν με δική τους πρωτοβουλία τα «συντρόφια τους»όπου προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις. Ξέρουν ότι στις συνελεύσεις που αφορούν τέτοια ζητήματα, οι υπόλοιποι φοιτητές δε θα συναινέσουν, Οι αποθήκες όμως εφόσον δεν είναι δωμάτια, προορίζονται για χρήση τόσο της εστίας όσο και των παιδιών που ζουν νόμιμα σ΄αυτές. Γιατί να είναι πρόβλημα των εστιακών το πού θα φιλοξενηθούν εγκληματίες εξωεστιακοί,  οι οποίοι ζουν σε βάρος των φοιτητών, αφού παραβιάζουν το χώρο τους; Αυτά τα θέματα όμως πρέπει να αναλάβουν άλλοι ιθύνοντες. Αντίθετα, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη να δημιουργηθούν νέα δωμάτια, που θα φιλοξενούν ΜΟΝΟ φοιτητές που λόγω των πολλών αιτήσεων δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην εστία.
Όσοι φοιτητές βρίσκονται σε αυτό το χώρο βλέπουν αλλά δεν μιλούν, γιατί φοβούνται μην πέσουν θύματα καθημερινού  τραμπουκισμού και bullying. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια όλων και σιωπούμε.
Η απραξία του διευθυντή της εστίας, ο οποίος είναι ενήμερος της κατάστασης, οδηγεί αυτομάτως στην συγκάλυψη του σοβαρού αυτού ζητήματος. Ο ίδιος ο Πρύτανης, ενώ θα μπορούσε να προβεί άμεσα σε ενέργειες, όπως να δοθεί εισαγγελική εντολή και να γίνει άμεσα έλεγχος όλων των παράνομων χώρων εντός της εστίας και να διωχθούν οι εγκληματίες, αντιθέτως αδιαφορεί και  κουκουλώνει την κατάσταση χωρίς καμία ενέργεια. Οι φύλακες αποτελούν διακοσμητικό και συνεργατικό ρόλο όλης αυτής της κατάστασης καθώς δεν παρεμβαίνουν για όσα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους, αφού θεωρούν ενδεχομένως ότι ο λόγος που πληρώνονται είναι μόνο για να κάθονται όλη την ημέρα στη ρεσεψιόν και να ασχολούνται περισσότερο με τα κινητά τους παρά με το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.
Συνεπώς, οι εστιακοί δεν έχουν ούτε την βοήθεια των αρμόδιων ώστε να επέμβουν και να σταματήσει ο καθημερινός αυτός εφιάλτης αλλά ούτε μπορούν να αντιδράσουν  από την άλλη γιατί φοβούνται για την ζωή τους.
Όταν είχε γίνει μια μερική άρση του ασύλου υπήρχε έλεγχος και ασφάλεια εντός της εστίας. Από τότε που απεφάσισε το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει το  άσυλο στην παλιά του μορφή με όφελος μόνο αυτών που θέλουν να διαταράξουν την ψυχική ηρεμία εκείνων που προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, η κατάσταση στην εστία έχει γίνει τραγική και επικίνδυνη. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία και παρέμβαση γιατί θα συνεχιστεί και ίσως με πολύ ακόμα χειρότερες συνέπειες. Τι περιμένετε δηλαδή να σκοτωθεί κάποιος; Αλλά και τότε πάλι θα έχουμε την δικαιολογία του ασύλου;"
Υγ. Θέλω να μείνω ανώνυμος γιατί φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------