Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Απαράδεκτες συμβάσεις γραφιστών & τυπογράφων.

Οι διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν ήδη ξεκινήσει. Ας δούμε όμως καλύτερα τις υπάρχουσες κλαδικές ΣΣΕ. Αφενός κατά πόσον αυτές θεσπίζουν ευμενέστερους όρους εργασίας και αφετέρου εάν ορίζουν δίκαιες υποχρεώσεις μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.

Και έρχομαι απευθείας στο θέμα. Πολλές από τις υπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις περιέχουν κοινές ειδικότητες με διαφορετικές αμοιβές και όρους εργασίας.

Παράδειγμα 1: Ειδικότητες όπως των γραφιστων, σελιδοποιών
συμπεριλαμβάνονται
στην κλαδική συμβασή του ΣΕΜΕΕ
αλλά και στων Δακτυλογράφων, Γραφιστών.

Παράδειγμα 2: Ειδικότητες όπως των βιβλιοδετών
συμπεριλαμβάνονται
στην κλαδική συμβασή του ΣΕΜΕΕ
αλλά και στων Βιβλιοδετών

Παράδειγμα 3: Ειδικότητες όπως των τυπογράφων, λιθογράφων κ.α
συμπεριλαμβάνονται
στην κλαδική συμβασή του ΣΕΜΕΕ
αλλά και στην
ENOSIGRAF

Σε όλες αυτές τις συμβάσεις λοιπών, οι εργαζόμενοι του ιδίου κλάδου θεωρούνται στη μία ημερομίσθιοι και στην άλλη υπάλληλοι, με διαφορετικές αμοιβές, επιδόματα και όρους εργασίας.

Για ποιο λόγω η ΣΣΕ ενός σωματείου όπως το ΣΕΜΕΕ (τυπογράφων και λιθογράφων) περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις γραφικών τεχνών όλης της χώρας και όλες τις ειδικότητες;

Όπως παρουσιάζεται η συγκεκριμένη ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ αφορά όλο τον κλάδο!
(Διαβάστε στο τέλος της ανάρτησης το άρθρο1 της συγκεκριμένης σύμβασης)
Τότε τα άλλα σωματεία μας γιατί διαπραγματεύονται;

Σε αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις θίγονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι εργοδότες.

Εύκολα μπορεί κάποιος να καταγγείλει στο ΙΚΑ και στην επιθεώρηση εργασίας την όποια σύμβαση και να οδηγούμαστε συνεχώς στα δικαστήρια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις κλαδικές συμβάσεις καθοριστικό είναι το είδος της επιχείρησης στην οποία απασχολούνται οι εργαζόμενοι. Τι γίνεται όμως όταν η επιχείρηση εμπεριέχει πολλά αντικείμενα; (όπως άλλωστε οι περισσότερες του κλάδου μας).

Να μην Υπογραφεί καμία συλλογική σύμβαση εργασίας πριν ελεγχθούν από νομικό σύμβουλο όλες οι ΣΣΕ του κλάδου και η αλληλεπίδραση τους. Οφείλουν όλα τα ΔΣ των σωματείων μας να συνεννοηθούν μεταξύ τους για μια ενιαία και κοινή γραμμή και να ξεκαθαρίσουν όλα τα εργασιακά θέματα.

Μιχαλοπούλου Στέλλα

ΣΕΜΕΕ
Κλαδική ΣΣΕ 2007 των εργαζομένων στην εκτυπωτική βιομηχανία, στα λιθογραφεία, τα εργοστάσια και επιχειρήσεις γραφικών τεχνών όλης της χώρας - Π.Κ.: 40/22.5.2007

Άρθρο 1 Πεδίο ισχύος
Η παρούσα Κλαδική Σ.Σ.Ε. ορίζει τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων στην εκτυπωτική βιομηχανία, στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις γραφικών τεχνών και σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας, προεκτύπωσης (ατελιέ - σελιδοποίηση - γραφιστική - μοντάζ - φωτομεταφορεία κ.λπ.), εκτύπωσης (λιθογραφεία χάρτου - μετάλλου - μηχανογράφησης offset - βαθυτυπίας - φλεξογραφίας - χαλκογραφίας - ψηφιακής εκτύπωσης - τυπογραφίας - περιστροφικών πιεστηρίων ρολού offset) και μετεκτύπωσης
(λαμιναριστές - ρολοκόφτες - χειριστές συρταροκολλητικών μηχανών - τεχνίτες βιβλιοδετικών συγκροτημάτων κόλλας - καρφίτσας - κλωστής - διπλωτές, εμφακελοποίησης - σακουλοποίηση και γενικά βοηθητικό και ανειδίκευτο προσωπικό) που επεξεργάζονται χαρτί, πλαστικό και μέταλλο σε φύλλο ή ρολό, με ίδια ή ξένα μέσα παραγωγής, ανεξαρτήτως τεχνολογίας.

(Μήπως θα έπρεπε επίσης να δούμε και ποιοι εκπροσωπούν

τους εργαζόμενους και ποιος είναι ό ρόλος τους;) .

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------