Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Ότι δηλώσεις είσαι!!!

Αναφέρομαι σε ολόκληρο τον κλάδο της τυπογραφίας –βιβλιοδεσίας ο οποίος στελεχώνεται από προσωπικό όπου οι περισσότεροι δεν έχουν τελειώσει καμία σχολή, ούτε καν το γυμνάσιο. (για μη γράψω δημοτικό και θεωρηθώ υπερβολικός).

Και ερωτώ: Πως εμπιστεύεστε της μηχανές σας να τις χειρίζονται άτομα τα οποία δεν έχουν επενδύσει ποτέ στην εκπαίδευση τους;
Πόσες ζημιές σε μηχανές και δουλειές μας έχουν κάνει;

Και από την άλλη τα σωματεία μας αντί να θέτουν συνέχεια αυτό το τόσο σοβαρό θέμα συμφωνούν κάθε χρόνο μέσω των ΣΣΕ να τους δίνουμε εμείς τα διπλώματα και να αμείβονται καλύτερα από τους γιατρούς, δικηγόρους ή μηχανικούς που έχουν σπουδάσει χρόνια και όλοι γνωρίζουμε τι προσπάθεια χρειάζεται και πόσο κοστίζει στην Ελλάδα να πάρεις ένα δίπλωμα.

Οι εργαζόμενοι την επαγγελματική τους κατοχύρωση θα έπρεπε να την θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα, όπως και το επίπεδο σπουδών και γνώσεων. Και η ποιότητα του εργατικού δυναμικού να μας αφορά όλους. Αλλά όταν αμείβονται περισσότερο από έναν γιατρό, ή δικηγόρο γιατί να νοιάζονται. Ανεχόμαστε και επιτρέπουμε όλοι αυτή την κατάσταση και τους προσλαμβάνουμε για δουλειά με ότι δηλώσουν και κατά συνέπεια δεν μας υπολογίζουν.

Και εάν βέβαια τολμήσεις και ρωτήσεις οποιονδήποτε ΜΕΓΑ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ που έχει σπουδάσει, εάν έχει κανένα δίπλωμα, εάν έχει συστάσεις από τις προηγούμενες δουλειές του και γιατί ζητάει τόσα χρήματα αφού δεν έχει καμία επίσημη πιστοποίηση, ούτε έχει επενδύσει στις σπουδές του, εάν είσαι τυχερός συνήθως εξαφανίζεται ή σε αναφέρει και μπαίνεις μαύρη λίστα. Επειδή έχεις άποψη! Στην συνέχεια σου στέλνουν το μήνυμα:
«Ή κάτσε φρόνιμα ή σου φέρνουμε την επιθεώρηση εργασίας».
Γνωρίζουν ότι με το μπάχαλο τον ΣΣΕ που επικρατεί είναι πολύ εύκολο να σε στοχοποιήσουν.

Τα σωματεία μας πως μας προστατεύουν;
Είναι πλέον καιρός να αναθεωρηθούν όλες οι συμβάσεις και να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής μας.
Είμαστε ο μόνος κλάδος συνάδελφοι που ότι ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, χωρίς παιδεία, χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, χωρίς σπουδές του δίνουμε το ΔΙΠΛΩΜΑ και τον κάνουμε ΜΕΓΑ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗ.

Καλά θα κάνουμε στις ΣΣΕ να σκεφτούμε ότι όλοι οι συνάδελφοι δεν έχουν τις ίδιες μηχανές, την ίδια παραγωγή και την οικονομική δυνατότητα, να μην δεχτούμε τίποτα περισσότερο από ότι συμφώνησε η Γ.Σ.Ε.Ε. με τον ΣΕΒ.

Γιατί με τη φόρα που έχουν πάρει τα σωματεία μας σε λίγο θα αντικαταστήσουν τη
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και τον
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ.

Σ.Τ. print ΚΡΗΤΗ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------