Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Ε. ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ

Τους τελευταίους δύο μήνες το Προεδρείο του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. διεξήγε έρευνα προς τα μέλη του, αποστέλλοντας σχετικό ερωτηματολόγιο και ενήργησε πραγματοποιώντας συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα της μη επιβολής δασμών (αντιντάμπινγκ) στα επιχρισμένα χαρτιά από Κίνα.

Τελικά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αυξήσει τους δασμούς στα υψηλής ποιότητας χαρτιά από την Κίνα, για περιοδικά και καταλόγους. Σε μια έρευνα 15 μηνών, διαπιστώθηκε ότι η κινεζική κυβέρνηση επιδοτεί σημαντικά τη βιομηχανία του χαρτιού, δίνοντας φθηνά δάνεια, την κατανομή γαιών κατώτερη της αγοραίας αξίας και τη χορήγηση διαφόρων φορολογικών κινήτρων. Αυτές είναι παράνομες πρακτικές σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες. Η υπόθεση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η ΕΕ έχει τιμωρήσει την Κίνα για τη χρήση του ό, τι λέει είναι παράνομες οι κρατικές επιδοτήσεις για την ενίσχυση της βιομηχανίας του. Μετά από αυτή την πρώτη στην ιστορία διαδικασία κατά των επιδοτήσεων που ξεκίνησε η ΕΕ έναντι της Κίνας, η ΕΕ επέβαλε στις 14 Μαΐου αντισταθμιστικούς δασμούς που κυμαίνονταν από 4% έως 12% για το χαρτί υψηλής ποιότητας που εισάγεται από την Κίνα. Η έρευνα, επίσης, έφερε στο φως ότι οι κινέζοι παραγωγοί επιχρισμένου χαρτιού εκλεκτής ποιότητας εξήγαγαν τα προϊόντα τους προς την ΕΕ σε τιμές ντάμπινγκ. Η ΕΕ θα επιβάλει ως εκ τούτου, δασμούς αντιντάμπινγκ που κυμαίνονται από 8% έως 35,1%, ανάλογα με τον παραγωγό.

Η έρευνα, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2010, διαπίστωσε ότι το αντικείμενο ντάμπινγκ και επιδοτήσεων των κινέζικων εξαγωγών ασκεί υπερβολική πίεση στις τιμές στην αγορά της ΕΕ, που είχαν σημαντικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομική και επιχειρησιακή απόδοση των ευρωπαίων παραγωγών χαρτιού υψηλής ποιότητας εκτύπωσης, που χρησιμοποιούνται κυρίως για καταλόγους και φυλλάδια. Οι οριστικοί δασμοί αντιντάμπινγκ (8% έως 35,1%) και δασμοί κατά των επιδοτήσεων (4% έως 12%) θα επιβάλλονται στα εισαγόμενα χαρτιά από τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια και μπορεί αυτό να παραταθεί, στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι παραγωγείς ή άλλα μέρη ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθορίσει αν η λήξη των μέτρων οδηγήσει σε επανάληψη της ζημίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία χάρτου.

Το ενδιαφέρον των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των εκτυπωτών, ήταν επίσης στενά αξιολογήσιμο στην έρευνα. Ο αντίκτυπος των μέτρων θα είναι πολύ περιορισμένος δεδομένου του επιπέδου των δασμών και το γεγονός ότι η αγορά της ΕΕ παραμένει ανοικτή σε πηγές προμήθειας από άλλες χώρες. Οι Κινέζοι ανταγωνιστές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5 % της αγοράς, ένα σχετικά μικρό περιθώριο. Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστηρίζουν ότι το μερίδιο αγοράς της Κίνας αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------