Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΧΑΡΤΟΥ Θέλουν πολυετή ΣΣΕ

Οι βιομήχανοι του χαρτιού (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου - ΣΕΒΙΧΑ), μετά από συνάντηση που είχαν, με την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, έθεσε το ζήτημα αν η Ομοσπονδία δέχεται να υπογράψει πολυετή κλαδική σύμβαση στη Χαρτοποιία και στην Κυτιοποιία.

Σε κινητοποιήσεις ο κλάδος για τις συμβάσεις το φθινόπωρο.


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά μέσα στο φθινόπωρο η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου με αίτημα την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για να μπει φρένο στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική κλαδική προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας στην πρωινή και απογευματινή βάρδια το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και να κλιμακώσει με νέα 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα οριστούν σε σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν καταλαβαίνουν από τέχνη κύριε! 
Όχι, δεν καταλαβαίνουν. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
http://clubs.pathfinder.gr/ENOSHLITHOGRAFON/1284662
Κλικ στον σύνδεσμο

ΣΕΝΕΦΕΛΝΤΕΡ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑΣ
http://clubs.pathfinder.gr/ENOSHLITHOGRAFON/1265217?album=312165&zoom=1

Τα νέα του Βαλκανικού Συνεδρίου Εκτύπωσης για τον μήνα Αύγουστο.

Αγαπητά μας Μέλη,
Καλή Επάνοδο και Καλό Φθινόπωρο, σας αποστέλουμε συνημμένα, προς ενημέρωσή σας, την 12η έκδοση με τα νέα του Βαλκανικού Συνεδρίου Εκτύπωσης για τον μήνα Αύγουστο.

Μπορείτε επίσης, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου στη διεύθυνση
http://www.balkanprintforum.org/newsletter.html
για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Για τον Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.
Μπέττυ Καζαντζή
Γραμματεία Διοίκησης
Τηλ. επικ.: 210 82 12 300

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Λουκέτο στον "Ελεύθερο";

Λουκέτο στον "Ελεύθερο"; Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του διευθυντή στην εφημερίδα "Ελεύθερος" ότι πρόκειται να αναστείλει την κυκλοφορία της, με τελευταίο φύλλο χθες, Σάββατο. Παρόμοια πρόθεση της ιδιοκτησίας είχε "διαρρεύσει" προ ολίγων μηνών, γι' αυτό άλλωστε ορισμένοι κάνουν λόγο για "μπλόφα" προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών

Η εφημερίδα απασχολεί 32 συντάκτες και 5 άτομα προσωπικό.


Απογευματινή: H εταιρεία κρίνεται "βιώσιμη"

Δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και νόμιμες αποζημιώσεις μπορούν πλέον να διεκδικήσουν (τουλάχιστον) οι 130 εργαζόμενοι της εφημερίδας που έμειναν στον δρόμο μετά την απόφαση του εργολάβου/ ιδιοκτήτη/ διευθύνοντος συμβούλου Κ. Σαραντόπουλου να κλείσει την εφημερίδα τον Νοέμβριο του 2010 και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. 


Νόμιμες αξιώσεις μπορούν να διεκδικήσουν και άλλοι πιστωτές, όπως π.χ. η ΔΕΗ, καθώς η εταιρεία κρίνεται "βιώσιμη". Διότι, όπως έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε, αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς τον σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων και πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη».
---------------------------------
Ο κύκλος της χρεωκοπίας Λουκέτο σε πολλά κλαδικά περιοδικά και περιοδικά επαγγελματικών σωματείων και Ενώσεων αναμένεται, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την επιδότηση μέσω μειωμένου τιμολογίου Ταχυδρομικών Τελών.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Πρέπει να απολυθούν περίπου οι 300 από τους 900 εργαζόμενους.
Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η οποία μετά από 36 χρόνια βρίσκεται στο κρισιμότερο ίσως σημείο της ιστορίας της η οποία δεν ήταν πάντα ανέφελη.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συγκέντρωσης των εργαζόμενων, το βράδυ της Τετάρτης, από τα πλέον επίσημα χείλη (τόσο από τον οικονομικό διευθυντή, όσο και από τη διευθύντρια του φύλλου) ομολογήθηκε ότι το φύλλο είναι ουσιαστικά ζημιογόνο εδώ και πολύ καιρό και ότι για να επιβιώσει απαιτείται η μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά τουλάχιστον 40%-50%.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα και με το business plan που έχει εκπονηθεί, ότι πρέπει να απολυθεί περίπου το 30% του προσωπικού –περίπου οι 300 από τους 900 εργαζόμενους στην επιχείρηση σήμερα.

Μετά την ενημέρωση οι εργαζόμενοι ομόφωνα εξέλεξαν επιτροπή (με συμμετοχή δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και απαιτούν όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, τα οποία θα τα εξετάσουν με τη συμβολή νομικών και ορκωτών ελεγκτών, ώστε να διαμορφώσουν σε επόμενες συνελεύσεις τους τις θέσεις τους.

*Η Ελευθεροτυπία τόσο καιρό στήριζε το Θασόκ, το οποίο τελικά κατάστρεψε (μαζί με τη Νέα Δημοπρασία) τα πάντα. Γι αυτό και ο κόσμος δεν αγοράζει εφημερίδες: Αν θέλει προπαγάνδα, έχει τόσα κανάλια.

Κάθε νέο επεισόδιο σ' αυτήν την θλιβερή ιστορία δείχνει τους σκοπούς τους.

Μια ακόμη διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που ενισχύει την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου Νο 2, κυρώθηκε χτες στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τη συμφωνία καταψήφισε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για κυβερνητική υποκρισία. Η συνθήκη προβλέπει ότι μετανάστες που επιχειρούν να μεταβούν από την Ελλάδα στη Γερμανία και συλλαμβάνονται από τις γερμανικές αρχές θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα και αντίστροφα, υλοποιώντας έτσι τη βασική αρχή του «Δουβλίνο 2». Η κυβέρνηση κυρώνει μία σύμβαση που «εφαρμόζει και υλοποιεί το "Δουβλίνο 2"», αφού ορίζει με σαφήνεια ότι υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον να υποβάλει αίτηση ασύλου αποκλειστικά στη χώρα στην οποία συλλαμβάνεται και όχι στη χώρα που επιθυμεί. η συμφωνία αυτή «παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες», και είναι ετεροβαρής, αφού «εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας περίπου το 75% του μεταναστευτικού ρεύματος περνάει από την Ελλάδα».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΕΜΠΜΕ

Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία και τις δυσκολίες του κλάδου, το Προεδρείο του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. μετά από συζήτηση και ομόφωνη απόφασή του, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ, για το πολύ σοβαρό θέμα των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο ΤΕΜΠΜΕ και δυσκολεύονται στις πληρωμές των δόσεων. Από τις 57.000 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν
στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, πάνω από το 70% δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές των δόσεων των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δις. Ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο, εκτός από τη βιωσιμότητά τους και τη διατήρηση των εγγυήσεων.
Για τον λόγο αυτό ο Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. συνέταξε επιστολή προς το ΤΕΜΠΜΕ η οποία κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στον Σ.Ε.Β. και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ, πρώην ΤΕΜΠΜΕ) κ. Αλ. Παπαρσένο και με τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.) κ. Π. Ραβάνη. Στη συνάντηση παρεβρέθησαν ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. κ. Γρηγόρης Κόκκορης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικήτας Ζαραβίνος, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ I, II, III.

O Πρόεδρος του Β.Ε.Α. κ. Ραβάνης σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την οικονομική τους δυστοκία και τη δυσκολία αποπληρωμής των παραπάνω οφειλών γι’αυτό και χρήζουν άμεσης βοήθειας και η πολιτεία είναι ανάγκη να σταθεί αρωγός τους».

Οι βιοτέχνες εκτιμούν ότι απαιτείται άμεση τροποποίηση του προγράμματος χρηματοδότησής τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στο πλαίσιο αυτό προτείνεται:
To ληξιπρόθεσμο κομμάτι των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ I, II, III, καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ.
Να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις
Να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΚΕΕΕ και οι διοικητές τραπεζών για να αποφασίσουν
από κοινού να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Τα μέλη που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της επιστολής του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. προς το ΕΤΕΑΝ (ΤΕΜΠΜΕ), μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία στο τηλ.: 210 82 12 300.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΕΜΠΜΕ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Tα Γραφεία του Συνδέσμου
θα παραμείνουν κλειστά τον Αύγουστο
λόγω θερινών διακοπών
Καλό Καλοκαίρι

Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της εφημερίδας «Απογευματινή»

Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα της εφημερίδας «Απογευματινή» να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης με απόφαση του, η οποία ερμηνεύεται ως κρίση του δικαστηρίου υπέρ της βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Η αίτηση της ιδιοκτησίας της ιστορικής εφημερίδας φαίνεται να μην απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι οι περισσότεροι πιστωτές δεν συναινούσαν με την πτώχευσή της, όπως οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην επιδιωκόμενη, από το βασικό μέτοχο της εταιρίας, Π. Σαραντόπουλο πτώχευση .


Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της, οι οποίοι πλέον νόμιμα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. στο κυνήγι φοροφυγάδων

Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης τίθενται σε ισχύ από σήμερα για όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, από σήμερα οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36.

Η «μαύρη λίστα» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προετοιμάζεται ήδη, με στόχο τον εντοπισμό των περίπου 10.000 οφειλετών που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η τελετή για τη δημιουργία της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας που θα ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, σε συνεργασία και με το ΣΔΟΕ.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν αρμοδιότητα να συλλαμβάνουν και να συντάσσουν αμέσως δικογραφίες για τους παραβάτες, ενώ μπορούν να τους στέλνουν στο αυτόφωρο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------