Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Ανακοίνωση για τη 48ωρη απεργιακή μάχη


Τη «μαζική και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ», χαιρετίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Και σημειώνει: «Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, που είναι του κεφαλαίου εντολή, πρέπει να δεχθεί ισχυρά πλήγματα, πρέπει να ανατραπεί. Αυτά τα μέτρα, που κάνουν τη ζωή μας κόλαση, δεν θα περάσουν».

Παρακάτω επισημαίνει πως «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με την ορμή και τη δύναμη που μας δίνει η επιτυχία της απεργίας, κλιμακώνουμε τον αγώνα παντού, συγκροτούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς σωματειακές επιτροπές, οργανώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στα σωματεία, για να μην περάσουν στη ζωή η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, να γίνει κάστρο αγώνα ο κάθε χώρος δουλειάς, να επιμείνουμε στη διεκδίκηση υπογραφής των κλαδικών ΣΣΕ, στο δρόμο της ανυπακοής και της απειθαρχίας, κανένας να μην πληρώσει τα φοροχαράτσια». Και καταλήγει: «Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, σωματειακών επιτροπών, άμεσα να συνεδριάσουν, να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της απεργίας στο χώρο τους και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους οργανώνοντας παντού Γενικές Συνελεύσεις. Δίνουμε συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα».

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

εθνικοί ευεργέτες

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αυτό που δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία το ένα από τα δύο φορτηγά που μεταφέρουν τα τρέιλερ με το σιδερένιο φράχτη,ο οποίος τοποθετείται κάθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας για να προστατεύει τους εθνοπατέρες μας από τον εχθρό λαό!

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.orgείναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, όπως αναφέρει το ίδιο, που κολλάει η δωρεά του φορτηγού στην Αστυνομία;

6ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ 27-28 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι

Το 6o Βαλκανικό Φόρουμ Εκτύπωσης (6th BPF) με την υποστήριξη της manroland AG και η πρώτη συνάντηση Initiative for Printers’ Education and Qualification (1st InPEQ) στα πλαίσια του 6ου BPF, θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2011 στο Βελιγραδι της Σερβίας.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης είναι το Σωματείο Μηχανολόγων και Τεχνικών Γραφικών Τεχνών της Σερβίας (SGITS), το Πολυτεχνείο Βελιγραδίου, το τμήμα Μηχανολόγων και Σχεδιασμού Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νόβι Σαντ, η manroland Σερβίας και η manroland AG (Γερμανίας).


Καλεσμένοι στο 6ο BPF και το 1ο InPEQ είναι διευθυντές και μέλη των Εθνικών Συνδέσμων Λιθογράφων της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Σκοπίων, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας. Όπως και επαγγελματίες, ειδικοί και διευθυντές από την εκτυπωτική βιομηχανία των χωρών-μελών του BPF, η manroland και άλλοι πελάτες των χορηγών, συνεργάτες από τους Εθνικούς Συνδέσμους Λιθογράφων Ρωσίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας, αντιπρόσωποι των σχολών και πανεπιστημίων έντυπων μέσων των βαλκανικών χωρών, της Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της Intergraf, και οι δημοσιογράφοι του βαλκανικού και τοπικού κλαδικού τύπου.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στο «σφαγείο» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

θα συνεχίσουν να πέφτουν τα "λουκέτα" στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ "βόμβα" αποτελούν στα θεμέλια της οικονομίας οι ακάλυπτες επιταγές.     

Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν το μεγάλο "ξεσκαρτάρισμα" στην αγορά έχει ολοκληρωθεί και πια η ύφεση δοκιμάζει τον σκληρό "πυρήνα" των επιχειρήσεων. Τη δημοσκόπηση διενήργησε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ η εταιρεία Marc Α.Ε. και όπως προκύπτει στο επόμενο δωδεκάμηνο θα βάλουν "λουκέτο" 183.000 επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι 100.000 μέχρι το τέλος του χρόνου) και θα χαθούν 250.000 θέσεις απασχόλησης.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΡΙΖΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστιο πολιτικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εγείρει η αναφορά των ελληνικών συνοριακών δυνάμεων, που αποκαλύπτει ανάμιξη του τουρκικού στρατού στην προώθηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα στοιχεία των ελληνικών αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη στα χέρια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, μέλη του οποίου είναι εγκατεστημένα εδώ και δύο χρόνια στον Έβρο.

Σύμφωνα με την «καυτή» αναφορά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν πρόσφατα με τις θερμικές κάμερες αυτοκίνητα του τουρκικού στρατού να αποβιβάζουν "ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον ποταμό Έβρο και στην συνέχεια επιχείρησαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα".

Σε άλλες περιπτώσεις, επισημαίνεται στην αναφορά, οι ομάδες των μεταναστών, που συνήθως οδηγούνται από τούρκους διακινητές, συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους της γειτονικής χώρας οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται ανενόχλητες προς τη μεθόριο.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της εργατικής τάξης στη χώρα μας.

Η «αριστερά» δεν ήταν που πρωτοστάτησε εναντίον κάθε εθνικής συλλογικότητας, εναντίον κάθε εθνικού συμβόλου, εναντίον κάθε εθνικής μνήμης και ταυτότητας, εναντίον ακόμα και της ιστορίας μας; Οι δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινό εφιάλτη που ζούμε είναι οι δυνάμεις που μιλούσαν στο όνομα της εργατικής τάξης και του λαού, οι δυνάμεις που σφετερίστηκαν την ιστορία των λαϊκών αγώνων, οι δυνάμεις που και σήμερα ακόμα (που έχουν μεταλλαχτεί) μιλούν στο όνομα της Αριστεράς.

Η «αριστερά» του σήμερα, απλώς, καταναλώνει διαπιστώσεις, καταγγελίες και ωραία λόγια, αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ γυρίζει γύρω από τα ίδια και τα ίδια, γύρω από τον καθεστωτικό εκλογικό τροχό.

Η «αριστερά» απλώς περιγράφει με ηθικολογικά σημειωματάρια παρατηρήσεων το σημερινό ζόφο, δίχως να είναι ικανή να πάρει ΟΥΤΕ μια πρωτοβουλία Ενιαίο-Μετωπικής δράσης, ακόμα και πάνω στα φεουδαρχικά χαράτσια των ληστών και των ανδρεικέλων τους.

Δεν θα φτάναμε ΠΟΤΕ εδώ, στη σημερινή αποικιοκρατική, εφιαλτική κατάσταση, αν δεν έβαζε πλάτες αυτή η «αριστερά»: Ιδεολογικές πλάτες, πολιτικές πλάτες και «τρομοκρατικές» πλάτες:

 Η «αριστερά» δεν έφερε τη διάλυση (πολιτική και οργανωτική) της εργατικές τάξης και της ταξικής συνείδησης με τις χρόνιες και διαρκείς ευλογίες στα «ανοικτά σύνορα»: Τις εισβολές των αλλοδαπών στρατιών;

Η «αριστερά» δεν ευλόγησε και δεν προώθησε την αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών (από τους πλέον πολιτικά πρωτοπόρους εργάτες του κόσμου), με τους τριτοκοσμικούς και ταξικά πρωτόγονους αλλοδαπούς δούλους;

Η «αριστερά» δεν βάπτιζε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των εισαγόμενων αλλοδαπών (τα θανατηφόρα «όπλα» του κεφαλαίου), σαν «ταξικά μας αδέλφια»;
Η «αριστερά» δεν είναι που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις ιστορικές προειδοποιήσεις του Μαρξ-Ένγκελς:

• Ότι οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών...

• Ότι ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας...

• Ότι ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά υποβιβάζει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Ότι αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου...

• Ότι η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της.

• Ότι με αυτό το «όπλο» της εισαγωγής ξένων εργατών κατασκευάζονται απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και «γεμίζουν» οι αποθήκες των ανέργων, καθεστώς που οδηγεί τους εργάτες στην κατάσταση δουλοπάροικου...

Αυτή Η «αριστερά» πέταξε στον κάλαθο και της αποφάσεις της Α΄ Διεθνούς Ένωσης Εργατών με τις οποίες καταδίκαζε αυτές τις «μεταναστευτικές» μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και έστελνε πίσω τους ξένους εργάτες στις χώρες τους…
Αν όλα αυτά ίσχυαν στην εποχή του Μαρξ που ο καπιταλισμός βρισκόταν ακόμα στην ανθοφορία της ολοκλήρωσής του και η μετανάστευση είχε σε κάποιες περιπτώσεις και προοδευτικό χαρακτήρα, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο καταστροφική είναι ΣΗΜΕΡΑ η εισαγωγή ξένων εργατών, ιδιαίτερα τριτοκοσμικών, για την εργατική τάξη και τις κατακτήσεις της.
Και ακόμα αυτή η «αριστερά» ευλογεί 
τα «ταξικά μας αδέλφια»: 
το εργαλείο της ολοκληρωτικής άλωσης 
της εργατικής τάξης 
και της ελληνικής κοινωνίας…

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Οι προσυγκεντρώσεις της Πέμπτης (9 π.μ.) για την περικύκλωση της Βουλής

Για την απεργία της Πέμπτης έχουν οριστεί στις 9.00 το πρωί οι προσυγκεντρώσεις για Σωματεία, εργαζόμενους και άλλους μαζικούς φορείς ως εξής:
ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ: Τύπου - Χαρτιού Λιθογράφοι

Απογοητεύομαι κι εγώ συχνά. Αλλά δεν το βάζω κάτω.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε ανίκανοι ούτε αδαείς. Είναι νεοταξίτες, δούλοι ξένων παγκόσμιων συμφερόντων κι εντεταλμένοι γραικύλοι. 
«Γιατί ό,τι ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να καταργήσουν τη μεσαία τάξη. Θέλουν να γίνουμε όλοι φτωχοί, εξαρτώμενοι από ένα συφοριασμένο μισθό, να το βουλώνουμε, να μη συναθροιζόμαστε, να μην εκφραζόμαστε ελεύθερα, να μην κρίνουμε τις αποφάσεις τους. Δεν μας θέλουν μορφωμένους, ούτε σκεπτόμενους. Μας θέλουν γρανάζια, με αλλοιωμένη την Ιστορία μας, χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς πολιτισμό (που είναι όπλο εναντίον τους, όταν οι καλλιτέχνες είναι ευσυνείδητοι), χωρίς κοινωνικές παροχές. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κρίση είναι γενική, προκατασκευασμένη κι έχει στόχο την καταστολή του πολιτικού φρονήματος των λαών όλου του κόσμου». 
«Ακόμη και στο πυκνότερο σκοτάδι υπάρχει ελπίδα. Δεν τη διακρίνεις, όμως, ξαπλωμένος στον καναπέ. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και ας χάσουμε μερικές μάχες. Δεν έχω αυταπάτες. Αυτός ο ύπουλος κι αισχρός πόλεμος, στον οποίο ο αληθινός εχθρός κάθεται απομονωμένος σε κάποια γραφεία, θα αγριέψει περισσότερο».
«Να είμαστε συνειδητοί πολίτες και αλληλέγγυοι μεταξύ μας. Αλλά πριν κι από αυτό, πρέπει να διώξουμε τους αλήτες που μας κυβερνούν. Αυτούς που μας αναγκάζουν να ζούμε μέσα σ' έναν ευφημισμό. Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη": αυτό που δέρνει τον πολίτη και καταργεί την υπόστασή του. Υπουργείο "Περιβάλλοντος": Με τον σημερινό υπουργό και αρχιτέκτονα της καταστροφής να ξεπουλάει τα πάντα. Υπουργείο "Εθνικής Αμυνας": Φοβάμαι και να σκεφτώ τι υπουργείο είναι αυτό. Υπουργείο "Διά βίου μάθησης": Με επικεφαλής μια κυρία που ως επίτροπος στην Ευρώπη είχε προτείνει να γίνουν τα αγγλικά επίσημη γλώσσα της Ελλάδας! Και το άλλο; Πρωθυπουργός της χώρας να είναι κάποιος που προσεύχεται να υπάρξει παγκόσμια διακυβέρνηση! Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε ανίκανοι ούτε αδαείς. Είναι νεοταξίτες, δούλοι ξένων παγκόσμιων συμφερόντων κι εντεταλμένοι γραικύλοι».
Τσανακλίδου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Γενική Συνέλευση

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10 π.μ.στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΚΚΕ;;;

η "Τυποεκδοτική Α.Ε.", του Κ.Κ.Ε., συνεχίζει τις απολύσεις υπαλλήλων και την μη καταβολή δεδουλευμένων ακολουθώντας το ρητό Βουλγαράκη που λέει ότι οτιδήποτε είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Φυσικά το πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών ΠΑ.ΜΕ δεν έχει τολμήσει να κάνει ούτε καν μια συμβολική κινητοποίηση για τα μάτια του κόσμου.


ΈΧΕΙ ΔΊΚΑΙΟ ΤΟ ΚΚΕ - ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΌΧΙ ΩΡΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ!

Οι λύκοι ζητούν να βγάλουν τα πρόβατα βόλτα

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ σαν χάρτινος πύργος ο μηχανισμός προπαγάνδας και πολιτικής τρομοκρατίας που έστησε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας, για να μπορέσει να υποστηρίξει επικοινωνιακά τις ανθελληνικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ένα-ένα τα ΜΜΕ των «βαρόνων μεγαλεργολάβων» κλείνουν, πνιγμένα στην οικονομική και την ηθική ανυποληψία τους. Ένας ολόκληρος κλάδος βιώνει το σπάσιμο της «φούσκας» των προηγούμενων ετών, μια φούσκα που στηρίχτηκε στις «χρυσές δουλειές» των μεγαλοεργολάβων ιδιοκτητών των ΜΜΕ, που είχε σαν σκοπό να «εξυπηρετήσει» τα συμφέροντα τους και όχι τον σκοπό για τον οποίο – θεωρητικά – λειτουργούν.

Οι μηντιάρχες – νταβατζήδες και οι Τραπεζίτες που τους δάνεισαν εκατοντάδες εκατομμύρια θαλασσοδάνεια, βλέπουν τις διαφημίσεις στα κανάλια να συρρικνώνονται και τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων να φλερτάρουν με τον πάτο!
Οι πολίτες που έχουν αντιληφθεί το βρώμικο παιγνίδι της διαπλοκής των νταβατζήδων των ΜΜΕ με τους Τραπεζίτες, έχουν αρχίσει πλέον να αποδοκιμάζουν ανοιχτά και τους τελευταίους.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους διαπλεκόμενους μεγαλοδιαφημιστές και δημοσκόπους. Οι κυριακάτικες εφημερίδες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των έντυπων των νταβατζήδων έχουν υποστεί πανωλεθρία, παρά τις πολυδάπανες προσφορές τους. Οι πολίτες έχουν πάψει να τις αγοράζουν.
Α.Β.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ας μας πουν, τι επιτέλους είναι η «Τυποεκδοτική»;

 Μας λένε ότι είναι «επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς». Στο ντιμπέιτ του Σεπτέμβρη, όμως, η Παπαρήγα έλεγε ότι δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση: «Εμείς, ακριβώς επειδή δε θέλουμε να εξαρτιόμαστε από τον εκβιασμό επιχειρηματιών, προσπαθούμε ιδιαίτερα στον τομέα της προπαγάνδας και των εκδόσεων– να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία». Αν δεν είναι επιχείρηση που αποβλέπει στο κέρδος, αλλά μόνο στην κομματική αυτοδυναμία στον τομέα των εκδόσεων, τότε δεν θα έπρεπε να απολύει εργάτες μόλις έπεσε ο τζίρος. Αυτά τα κάνουν οι τυπικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις.


Έχει μήπως καμιά διαφορά ο άνεργος-απολυμένος από την «Τυποεκδοτική» από τον άνεργο-απολυμένο από την «Ελευθεροτυπία»; Ιδια δεν είναι η ανεργία και για τον ένα και για τον άλλο; Γιατί τα «ταξικά συνδικάτα» έκαναν παρέμβαση στην «Ελευθεροτυπία», όχι όμως στην «Τυποεκδοτική»; Τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων δεν απέλυσαν;

Το έχουμε γράψει και άλλες φορές. Η «Τυποεκδοτική» είναι μια τυπική καπιταλιστική επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) του κλάδου και απολαμβάνει την πλήρη ασυλία της  Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει σαν τέτοια, να κάνει μπίζνες και να εισπράττει δωρεάν κρατικό χρήμα (όπως κάθε μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση), η ηγεσία του Περισσού διαχώρισε το «Ριζοσπάστη» από την «Τυποεκδοτική». Το 1996 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε δωρεάν κρατική επιχορήγηση 1,6 δισ. δραχμές, για να προχωρήσει στη μετεγκατάστασή της στο Κρυονέρι, στις εγκαταστάσεις του «Κολλάρου», τις οποίες αγόρασε. Το 2006 (κυβέρνηση ΝΔ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε νέα δωρεάν κρατική επιχορήγηση για να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό. 

Η «Τυποεκδοτική» υπήχθη στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου στις 15.11. 2006 με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1762, 5.12. 2006). Η κατηγορία της επένδυσης ήταν «εφοδιαστική αλυσίδα» και το ύψος της 1.098.560 ευρώ, εκ των οποίων τα 329.568 ευρώ ήταν κρατική επιχορήγηση (30% της επένδυσης). Με την επένδυση αυτή υποτίθεται ότι θα δημιουργούνταν πέντε (αριθμός 5) νέες θέσεις απασχόλησης! Ενα μήνα αργότερα, στις 28 Δεκέμβρη του 2006, η επιχείρηση του Περισσού παίρνει νέο πακέτο, τριπλάσιου ύψους (ΦΕΚ 569, 20.4. 2007). Υπάγεται πάλι στον «αναπτυξιακό» νόμο, για επένδυση που περιγράφεται ως «Αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων ή/και υπηρεσιών», ύψους 3.367.944 ευρώ, εκ των οποίων 1.010.383 ευρώ κρατική επιχορήγηση (30%). 

Νέες θέσεις εργασίας (κρατηθείτε) εφτά (αριθμός 7)! Η δεύτερη αυτή επένδυση, το χοντρό πακέτο, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2009, όπως φαίνεται από τη σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1888, 4.9.2009). Το συνολικό ύψος της επένδυσης μειώνεται ελαφρά και η επιχορήγηση ορίζεται στο ποσό των 906.483 ευρώ, τα οποία και πήραν. Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιούργησαν; Καμία! Δεν αναφέρεται τίποτα στην απόφαση για την ολοκλήρωση της επένδυσης, όπως γίνεται με κάθε επένδυση που ολοκληρώνεται. Ομως, από την «Ετήσια Οικονομική Εκθεση για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009», που κατέθεσε η «Τυποεκδοτική», όπως κάθε ΑΕ, πληροφορούμαστε τα εξής: «Το απασχολούμενο στη Εταιρεία προσωπικό κατά την 31/12/2009 ανέρχεται σε 347 άτομα, ενώ κατά την 31/12/2008 ανερχόταν σε 377 άτομα». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Περισσός εξαπάτησε το ελληνικό κράτος και τσέπωσε την επιχορήγηση, όπως κάνουν όλοι οι καπιταλιστές. Οχι μόνο δεν δημιούργησε αυτές τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που είχε υποχρέωση, βάσει της συμφωνίας του με το κράτος, αλλά μείωσε το προσωπικό του κατά 30 άτομα! Και τώρα απολύει κι άλλους. Και βέβαια, τα κρατικά όργανα έκαναν τα στραβά μάτια, όπως κάνουν για όλες τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Ας ληφθεί υπόψη ότι το μικρό πακέτο, με το οποίο δεν ασχολήθηκαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν το χοντρό πακέτο, δεν το έχασαν. Μολονότι πέρασαν τα τρία χρόνια, η Κατσέλη τους υπέγραψε (ΦΕΚ 2514, 22.12.2009) μια γελοία τροποποίηση της σύμβασης, μειώνοντας το ποσό της επένδυσης κατά μερικές εκατοντάδες ευρώ (!), ώστε να πάρουν αναβολή και να μπορέσουν να απορροφήσουν και αυτό το πακέτο την τρέχουσα τριετία. 

Πώς θα χαρακτήριζε η ηγεσία του Περισσού μια καπιταλιστική επιχείρηση, που παίρνει διαδοχικές κρατικές επιχορηγήσεις και όχι μόνο δεν αυξάνει –έστω και λίγο– τις θέσεις εργασίας, αλλά τις μειώνει; Ας δώσουν το χαρακτηρισμό στην κομματική τους επιχείρηση. Μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξουν σοσιαλιστικές νησίδες. Ενα κόμμα που επιλέγει να στήσει καπιταλιστικές επιχειρήσεις θα συμπεριφερθεί ως στυγνός εργοδότης, φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες των εργατών. Αυτό κάνει και η ηγεσία του «Κ»ΚΕ.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Με αφορμή τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αντεργατικών πρακτικών σε μια σειρά από μέσα ενημέρωσης και άλλων επιχειρήσεων που έχουν άμεση σχέση με πολιτικούς φορείς της Αριστεράς (902, Τυποεκδοτική, Αυγή, ρ/σ Κόκκινο, Σύγχρονη Εποχή κλπ) τίθεται το ζήτημα της Αριστεράς ως εργοδότη και των εργατικών δικαιωμάτων των ανθρώπων που εργάζονται σε μέσα και επιχειρήσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την Αριστερά.

Αυτή η κουβέντα ξεπερνάει κατά πολύ μια μικροπολιτική διάσταση που πολλές φορές μπορεί να παίρνει και ένα χαρακτήρα κουτσομπολιού, γιατί στην πραγματικότητα έχει ένα βαθύ πολιτικό χαρακτήρα, που όσο και εάν φαίνεται άσχετο, συνδέεται με την πολιτικές αδυναμίες και αναξιοπιστία της Αριστεράς.

Όταν η ίδια η Αριστερά από την θέση του εργοδότη, αναπαράγει τις πρακτικές και τα επιχειρήματα περί βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που κατέχει και χρησιμοποιεί, τότε πως θα μπορέσει να πείσει την κοινωνία όταν διαμαρτύρεται, καταγγέλλει και κινητοποιείται απέναντι τόσο στους εργοδότες που εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους, αλλά και στο κράτος που νομοθετεί όλο και πιο αντεργατικά πλαίσια;

Δεν δίνει με αυτό τον τρόπο η Αριστερά το στίγμα στην κοινωνία ότι η φιλεργατική της στάση είναι υποκριτική και αφορά τους άλλους αλλά όχι την ίδια; Ο συνήθης τρόπος να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά είναι είτε να καταγγέλλει για αντικομουνισμό όσους θέτουν τα ζητήματα (ΚΚΕ), είτε να προσπαθεί να κουκουλώσει το ζήτημα με το κλασικό «μεν αλλά». Αυτή η στάση της Αριστεράς δημιουργεί μια βαθύτερη πολιτική κουλτούρα, η οποία μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις βάζει τα ταξικά κριτήρια ποίο πίσω από τα κριτήρια της κομματικής σκοπιμότητας ή ακόμα και της προσωπικής συμπάθειας και των συντροφικών/ φιλικών σχέσεων, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον ταξικό χαρακτήρα της ίδιας της Αριστεράς. Είδαμε μάλιστα πόσο αυτή η κουλτούρα, επηρέασε μια σειρά επωνύμων Αριστερών, στην περίπτωση της απόλυσης του Ντ. Παλαιστίδη από τις εκδ. Άγρα να πάρουν την θέση της εργοδοσίας ή έστω να κρατήσουν μια «ουδετερότητα».

Όταν η Αριστερά αναγκάζεται να καταφύγει να χρησιμοποιήσει μισθωτή εργασία για να μπορέσει να λειτουργήσει της δομές της (εκδόσεις, τύπος, βιβλιοπωλεία κλπ), άσχετα με το εάν είναι ο άμεσος ή ο έμμεσος εργοδότης, έχει το πολιτικό και ηθικό καθήκον να διασφαλίζει εκείνους τους όρους και τις συνθήκες εργασίας που κατοχυρώνουν, το μίνιμουμ εργατικών δικαιωμάτων για τα οποία η ίδια αγωνίζεται.

Κάποτε η Αριστερά βασιζότανε στην στράτευση των μελών της για να κολλήσει τις αφίσες της να βγάλει τα έντυπα της, να λειτουργήσει τα βιβλιοπωλεία της και γενικά να στήσει της δομές της. Ήταν τα μέλη της αυτά που στο πλαίσιο της πολιτικής στράτευσης και δραστηριότητας τους πρόσφεραν την εργασία και τις ικανότητες τους για τον κοινό πολιτικό σκοπό. Όμως φαίνεται ότι η Αριστερά χάνει την ικανότητα της στράτευσης των μελών της, έτσι καταφεύγει στην μισθωτή εργασία και στα επαγκελματικά στελέχη, πράγμα που οδηγεί και στην μεγαλύτερη εξάρτηση της Αριστεράς από τις κρατικές επιχορηγήσεις και άρα από το αστικό κράτος. Ενώ ταυτόχρονα πολλά από τα μέλη της καταλήγουν να μετατρέπονται σε «καταναλωτές πολιτικής ένταξης» που απλά πληρώνουν την συνδρομή τους, συμμετέχουν σε κάποιες λίγες κομματικές διεργασίες, χωρίς όμως να επιφορτίζονται με την υλοποίηση της πολιτικής του κόμματος τους σε κανένα επίπεδο, από αυτό της συγκρότησης των θέσεων για τον επιμέρους κοινωνικό τους χώρο, μέχρι την «λάντζα» που λέγαμε στην παλιά κομματική γλώσσα της αφισοκόλλησης, της καθαριότητας των γραφείων κλπ.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο δεν είναι λίγες οι φορές που η Αριστερά βρίσκεται στην αντιφατική θέση να θέλει να είναι ταυτόχρονα ο εκφραστής της εργατικής τάξης και εργοδότης με τα δικά του ιδιαίτερα συμφέροντα σε σχέση με το κόστος της εργασίας, να επικαλείται την κατάργηση της μισθωτής εργασίας, αλλά να βασίζεται ολοένα και πιο πολύ σε αυτή για να μπορέσει να προωθήσει την πολιτική της δράση και θέσεις. Και συμβαίνει μερικές φορές αυτή η αντίφαση να σκάει στα χέρια της με την μορφή της ταξικής αντιπαράθεσης, μιας ταξικής αντιπαράθεσης στην οποία λόγου της θέσης της ως εργοδότης δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει με ταξικά κριτήρια.

Αν το ΚΚΕ καθαρίζει εύκολα καταγγέλλοντας τους πάντες για αντικομουνισμό, η υπόλοιπη Αριστερά πέφτει στην λούμπα των υπεκφυγών. Προσπαθώντας να παρακάμψει την ουσία του ζητήματος ψελλίζει μια σειρά από δικαιολογίες, που τελικά αναπαράγουν την επιχειρηματολογία του κάθε εργοδότη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτή τη χώρα οι εθνοπροδότες πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.
Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ.
Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;
Δ.Κ.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες πρέπει να διαθέτουν οι εργοδότες

Πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες που απασχολούν, ανεξάρτητα εάν αυτοί βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας ή όχι, πρέπει να διαθέτουν οι εργοδότες. Διαφορετικά, απειλούνται με υψηλότατα πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν και τα 100.000 ευρώ.Πρόκειται για νέα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας που ξεκινά να εφαρμόζεται τις ημέρες αυτές. Στο κυνήγι του εργοδότη και του μετανάστη χωρίς «υγειονομική ταυτότητα» μπαίνουν η ΕΛ.ΑΣ., η δημοτική αστυνομία, οι διευθύνσεις δημόσιας υγείας, οι «ράμπο» υγείας (ΣΕΥΥΠ), το σώμα επιθεώρησης εργασίας αλλά και το ΣΔΟΕ. Είναι οι ίδιες υπηρεσίες που θα αναλάβουν να εισπράξουν και τα πρόστιμα από τους εργοδότες που δεν θα υπακούσουν, και τα οποία θα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και θα φθάνουν τα 100.000 ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι ανεξάρτητοι από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, αφού η υγειονομική διάταξη αποσυνδέει τον εργοδότη από την ευθύνη σχετικά με την απασχόληση παράνομων ατόμων.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------