Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ξεκαθάρισε το θέμα με το αγγελιόσημο

Η «επανάσταση του αυτονόητου» προορίζεται να σαρώσει όλες τις αγκυλώσεις, όλους τους αναχρονισμούς και τις νοσηρές καταστάσεις που στραγγίζουν την χώρα και τη δημιουργική ενέργεια των Ελλήνων.

Η προκαταρκτική έκθεση του ΟΟΣΑ περί ανταγωνιστικού πλαισίου στη χώρα μας, εισηγείται την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, που εισπράττεται από τα Ταμεία των δημοσιογράφων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αυξήσει κατά 1,8 δις. Ευρώ ετησίως την καταναλωτική ικανότητα των πολιτών και τη διαφημιστική αγορά.

Η πρόταση του ΟΟΣΑ είναι το αγγελιόσημο να καταργηθεί σταδιακά σε μεταβατική περίοδο μιας πενταετίας. Ο ΟΟΣΑ επαναφέρει επίσης μια παλιότερη προτασή του για απορρόφηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Είναι γνωστή η διαρκής προσπάθεια της ΕΔΕΕ (Ένωση διαφ. εταιρειών Ελλάδος) να πείσει τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς να αλλάξουν τη διάταξη του Ν.2328/1995 που υποχρεώνει τις διαφημιστικές να αποδίδουν αγγελιόσημο, τις περισσότερες φορές πριν το εισπράξουν από τους πελάτες τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι διαφημιστικές θεωρούν ότι έχουν γίνει «χρηματοδότες» του Δημοσίου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τις ρυθμίσεις για την απόδοση του Αγγελιοσήμου και πρεσβεύουν ότι το φόρο αυτό (20% για τον Τύπο και 21,5 για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο) πρέπει να σταματήσουν να των καταβάλουν οι διαφημιζόμενοι γιατί επιβαρύνει κατά πολύ το κόστος εάν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από το αγγελιόσημο οι διαφημιζόμενοι επιβαρύνονται και με ΦΠΑ 23% που σημαίνει επιβάρυνση διαφημιστικής δαπάνης 20+23 = 43% το οποίο πολλές φορές δεν εισπράττετε καν από τις διαφημιστικές γιατί αδυνατούν να το καταβάλουν οι διαφημιζόμενοι..

Σημειώνεται ότι υπόχρεος για την απόδοση του αγγελιοσήμου είναι ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής ενώ για δημοσιεύσεις (ισολογισμούς, προκηρύξεις κλπ) το ίδιο το Μέσον. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί μετά και τη δραματική μείωση των τιμολογίων των καναλιών (εκπτώσεις) καθώς το αγγελιόσημο καταβάλλεται επί της τιμής τιμοκαταλόγου!!! και όχι μετά την έκπτωση ή την ειδική μεταχείριση του καλού πελάτη.

Τρώγοντας έρχεται οι όρεξη!!....
Μετά από πιέσεις δημοσιογράφων και μεγαλοπαραγόντων έχουν εκδοθεί πολλές νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες επεκτάθηκε η υποχρέωση καταβολής αγγελιοσήμου για τις διαφημίσεις, δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις σε μη ημερήσιες εφημερίδες, σε περιοδικά, σε κάθε έντυπο ακόμα και τοπικό!!! που έχει συχνότητα έκδοσης κάτω από τέσσερις μήνες αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για υποχρεωτική καταβολή αγγελιοσήμου και για τις διαφημίσεις στο ίντερνετ.

 Έλληνα, όλοι αυτοί οι μεγάλοι παντογνώστες που σου κουνάνε το δάκτυλο, όλοι μα όλοι μασουλάνε σήμερα απ’ το πιάτο σου και γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους με τον κόπο σου.

Πακτωλός χρημάτων στους δημοσιογράφους

Απίστευτο και όμως αληθινό (Ελληνικό)!
Διαβάστε τα κατορθώματα των ανεξάρτητων, αντικειμενικών δημοσιογράφων που ξέχασαν τους 2.850.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα, τις 850.000 κατεστραμμένες Ελληνικές επιχειρήσεις, την σφαγή μισθωτών-συνταξιούχων και ασχολούνται μόνο πως θα βολέψουν το σινάφι τους με λεφτά του Ελληνικού λαού στην ΕΡΤ, στο δημόσιο και πως θα συνεχίζουν να αρπάζουν το Αγγελιόσημο ζητώντας ακόμα και να εξαιρεθούν από τα μέτρα που πλήττουν όλους τους Έλληνες;


Οι συνδικαλιστές των κομματικών δημοσιογραφικών παρατάξεων μοιράζουν αβέρτα χρήμα που δεν τους ανήκει. Ακόμη χειρότερα, ροκανίζουν τα αποθεματικά του ταμείου τους, και ζημιώνουν το μέλλον του και όλους τους μετόχους μέλη του συνταξιούχους και ενεργούς!

Ο Κλάδος των ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία σπέρνουν καθημερινά τον τρόμο στην ελληνική κοινωνία, νομίζει ότι μπορεί επιδεικτικά και προκλητικά να παραβιάζει το νόμο 4093/12-11-2012, που ισχύει για όλους τους Έλληνες χωρίς εξαιρέσεις την στιγμή που ο προϋπολογισμό του Ταμείου τους, εμφανίζει στο τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης έλλειμμα 21.000.000 € !!!

Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, την Τετάρτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει δώρο Χριστουγέννων, σε όλους τους συνταξιούχους δημοσιογράφους (2000 περίπου) χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν! παρ´ όλο που το Δώρο Χριστουγέννων έχει καταργηθεί με νόμο ψηφισμένο από την Βουλή των Ελλήνων!!!

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση έδειχναν καθαρά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ με την καθίζηση των εσόδων λόγω της κρίσης και το κούρεμα του PSI στα Αποθεματικά του που δεν τολμά να μιλήσει κανένας δημοσιογράφος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα οι άνεργοι δημοσιογράφοι υποφέρουν από την κρίση που το σινάφι τους συντηρεί, στηρίζει και ελέγχει.

Είναι φανερό ότι το ΔΣ που μόλις πριν λίγες ημέρες παραδέχθηκε δημόσια ότι τα χρήματα δεν επαρκούν παρά μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισε να στηρίξει με την ψήφο του αύξηση του ελλείμματος για το 2013 από 21 σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο προκειμένου να εξευμενίσει τους 2000 συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ καταπατώντας τα ίδια τα ασφαλιστικά συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των 18.500 ασφαλισμένων τους δίνοντας στους συνταξιούχους του δώρο Χριστουγέννων από λεφτά που δεν υπάρχουν κατά παράβαση του νόμου.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ΜΜΕ εκπροσωπείται από 18 βουλευτές δημοσιογράφους – ανάμεσα τους 4 υπουργοί – στο Κοινοβούλιο αρκετοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ!.

Διαβάστε και αυτό. Η προκαταρκτική έκθεση του ΟΟΣΑ περί ανταγωνιστικού πλαισίου στη χώρα μας, εισηγείται την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, που εισπράττεται από τα Ταμεία των δημοσιογράφων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αυξήσει κατά 1,8 δις. Ευρώ ετησίως την καταναλωτική ικανότητα των πολιτών και τη διαφημιστική αγορά.

Μιλάμε για πολλά λεφτά πατριώτη που τα εισπράττουν οι δημοσιογράφοι και το ταμείο τους εις βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και των ανέργων εργατών. Όλοι αυτοί, οι μεγάλοι παντογνώστες δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι και καθηγητάδες και σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ και στα Λονδίνα, που σου κουνάνε το δάκτυλο όλοι μα όλοι μασουλάνε σήμερα απ’ το πιάτο σου και γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους με τον κόπο σου.

Φυλάκιση τριών χρόνων για μη καταβολή δεδουλευμένων


Σε φυλάκιση τριών χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο γενικός διευθυντής της Μακεδονίας Ι. Μάτσικας και ο εκδότης
της Θεσσαλονίκης καθώς και του ραδιοσταθμού 103 Σ. Κωνσταντινίδης, το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που υπέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δικάστηκε ο εκδότης της «Απογευματινής»

Στο Β΄ Αυτόφωρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για μη καταβολή χρεών ύψους 208.000 ευρώ στο Δημόσιο δικάστηκε ο εκδότης της «Απογευματινής» Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

Απολύονται πρώτα οι γραφίστες

Η ανικανότητα των κομματικών συνδικαλιστών του κλάδου να διαπραγματευτούν το δικαίωμα στην εργασία των Ελλήνων εργαζομένων αποδεικνύετε για μια ακόμη φορά.


Ξεκίνησαν οι απολύσεις στον ΔΟΛ. Αυτή την ώρα έχουν πέσει ήδη τα πρώτα τηλέφωνα σε εργαζόμενους στα ατελιέ των εφημερίδων.

Η διαδικασία των μηνιαίων απολύσεων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, χωρίς να αποκλείει κανείς το ενδεχόμενο οι απολύσεις του Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν στις αρχές του μήνα και όχι στο τέλος!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μην πειράζετε τις καταθέσεις μου φτιάχνω κρεματόρια για τους Έλληνες, νομολογώ υπέρ της ασυλίας-διάσωσης της κάστας μου.

Σε τρικυμία να βρίσκεται πάντα ο νους των Ελλήνων. 
Έτσι ασκεί την εξουσία του ο κάθε απατεώνας.
Το ανθελληνικό σταλινικό, δημοσιογραφικό και συνδικαλιστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, έχει σαν σκοπό την εξάλειψη και ποινικοποίηση κάθε τι πατριωτικού Ελληνικού και εθνικού, με σκοπό την μετάλλαξη της κοινωνίας σε ελεγχόμενο πολυπολιτισμικό πολτό.

Με κάθε τρόπο τα ίδια κέντρα προσπαθούν να εξαθλιώσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια. Να καταστήσουν τους Έλληνες εργάτες έρμαια των εκάστοτε σωματείων – συνδικάτων που κατευθύνονται από κομματικά κέντρα, καπηλευόμενοι τα δίκαια αιτήματα και την τίμια εργασία τους με στόχο τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μεταβάλει τους εργαζόμενους σε σκλάβους κατά τις προσταγές των κομματικών βαμπίρ και του Περισσού.

Οι Έλληνες εργάτες ουσιαστικά καθίστανται σκλάβοι. Έρμαια στα χέρια των κομματαρχών  και σε περίπτωση που φέρουν αντίρρηση αντικαθίστανται από τους «οικονομικούς» μετανάστες που οι γιαλαντζί αγωνιστές τις αποκαλούμενης κομμουνιστικής, επαναστατικής κλπ αριστεράς πατρονάρουν λέγοντας: « Αυτοί οι καημένοι μια δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί ζητούν».

Σαφώς και αυτό ζητούν. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΨΩΜΙ ΟΜΩΣ!!!! Αφού όντας κερδισμένοι σε οποιοδήποτε διένεξη προκύψει με οποιονδήποτε Έλληνα, ζητήσει τα δικαιώματα του απέναντι τους, και αφού θα εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο, πολύ εύκολα θα τον αντικαθιστούν και στην εργασία του, καθώς γι αυτούς, αυτές οι σημερινές ατομικές συμβάσεις εργασίας, αποτελούν οικονομικό παράδεισο για το δικό τους βιοτικό επίπεδο και φυσικά για τους καπιταλιστές, το ιδανικό εργαλείο εύρεσης άφθονων και φθηνών εργατικών χεριών.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Αυτοί που χειροκροτούν για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο και ταυτόχρονα υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες αυτούς που θα αντικαταστήσουν τους Έλληνες εργάτες ποιον εξυπηρετούν; Την πατρίδα; Σε καμιά περίπτωση. Τους Έλληνες εργάτες; Όχι φυσικά . Εξυπηρετούν και υπηρετούν μόνο του πλουτοκράτες  που τόσο πολύ λένε ότι πολεμούν και τα ανθελληνικά τους κομματικά συμφέροντα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Καταγγελία: Κάθε συνδικαλιστής που ασελγεί επί των εργαζομένων θα μας βρίσκει πάντα και παντού μπροστά του.

Η ανακοίνωση - καταγγελία αυτή δεν γίνεται γιατί «πέφτουμε από τα σύννεφα» με την συμπεριφορά των "αριστερών" συνδικαλιστών της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων.
 Έτσι ενεργούσαν πάντα..   Αυτή είναι η φύση τους. 

Γίνεται όμως για να καταλαβαίνουμε όλοι εμείς με κάθε ευκαιρία, πως όσο τους αφήνουμε τόσο θα «πατούν» επάνω στα δικαιώματα μας που δεν εξυπηρετούν τους κομματικούς τους στόχους.

Στο όνομα της «κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας» που μας διαλαλούν, οι συνδικαλισταράδες της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων που πρώτη αυτή κατάργησαν, έχουν σκοπό να τσακίσουν τους εργαζόμενους του κλάδου και να οδηγήσουν στο λουκέτο τα Ελληνικά τυπογραφεία.

Εξάλλου από την αρχή το είχαμε καταγγείλει ότι αυτός ήταν ο στόχος τους στηριζόμενος πάντα και στην αδράνεια του ΣΕΜΕΕ το οποίο από φόβο και λόγο των συνδικαλιστικών-πολιτικών βλέψεων κάποιων μελών του ΔΣ του δεν έχει ποτέ αντιδράσει, μη τολμώντας να τα "βάλει" με το σταλινικό κατεστημένο του κλάδου.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η έλλειψη συνδικαλιστικής δράσεις του ΣΕΜΕΕ ήταν και είναι η αιτία που εκατοντάδες συνάδελφοι εγκατέλειψαν τον σύνδεσμο. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΣΕΜΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί στηριζόμενο στις προσωπικές φιλοδοξίες του προέδρου του.-

Συνάδελφοι, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα με την αδιαφορία μας να τους αφήσουμε να καταστρέψουν την Ελληνική τυπογραφία. Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε με κάθε τρόπο!

Καλούμε τους εργατοπατέρες του κλάδου να σταματήσουν κάθε προσπάθεια εκβίασης των εργαζομένων, επί ποινή διαπόμπευσης μέσα στον εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό περίγυρό. για να τους ακολουθήσουν στο ξεκλήρισμα των Ελληνικών τυπογραφείων.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε με τα ενεργούμενά τους, και με το πρόσχημα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που οι ίδιοι δεν υπέγραφαν με αποτέλεσμα μετά το τρίμηνο αναγκαστικά να καταγγελθεί, να καθιερώσουν την κομματική εκμετάλλευση και την ανασφάλεια στην ζωή μας.

Κάθε συνδικαλιστής που ασελγεί επί των εργαζομένων θα μας βρίσκει πάντα και παντού μπροστά του.

Χαιρετίζουμε τους πρωτοπόρους συναδέλφους που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην εργασία και στηρίζουν την Ελληνική τυπογραφία.


Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Mια συμβουλή

Και μια συμβουλή: Να ακούτε πάντα τους δημοσιογράφους και τους συνδικαλιστές. Να βλέπετε τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών. Είναι καλό να έχετε μια σφαιρική παραπληροφόρηση.

Οι δημοσιογράφοι και οι συνδικαλιστές παρότι ευθύνονται για την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού συνεχίζουν απτόητοι να βουτάνε στον βούρκο της διαφθοράς και της ασυδοσίας!!

Οι δήθεν συνδικαλιστές και τα κομματικά τους συμφέροντα ευθύνονται για την κατάντια της εργατικής τάξης

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποφάσισαν την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 από τις 16.00 έως τις 18.00.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της εφημερίδας (Αγίας Λαύρας 2 και Σαρανταπόρου, Νέο Ηράκλειο), για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη μη εφαρμογή του πλαισίου αποπληρωμής των οφειλομένων.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
----------------------
Τέρμα πια με την υποκρισία!

Διαγραφή του ΔΟΛ από το ΧΑΑ

Εκτός χρηματιστηρίου οριστικά ο ΔΟΛ. Με απόφαση της αυτόκλητης γενικής συνέλευσης της εταιρείας  ο σημαντικότερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας αποχωρεί από το χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα η συνέλευση στην οποία παρέστη ο Σ. Ψυχάρης ως αποκλειστικός κάτοχος του κάτοχος του 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, εξουσιοδοτώντας το ΔΣ της εταιρείας να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την υλοποίησή της.
Ο ΔΟΛ βρίσκεται συνεχώς σε πορεία συρρίκνωσης, με στόχο τη μείωση του προσωπικού του σε 500 άτομα αναζητώντας ένα ομολογιακό δάνειο που θα του δώσει νέα ανάσα.

Η απάντηση του Νότη Σφακιανάκη στο εθνοκτόνο “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«patria o muerte»

Μάλλον κάτι βρώμικο και διεστραμμένο συμβαίνει στη χώρα μας.
Κατατέθηκε στη Βουλή το εθνοκτόνο φυλετικό, ανθελληνικό δήθεν “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο.

Το οποίο θα τιμωρεί ως «ρατσιστή» όποιον Έλληνα εκφράζει δημοσίως την προσωπική του γνώμη για το μείζον ζήτημα κυρίως της λαθρομετανάστευσης είτε των προβλημάτων που δημιουργούνται από την λαθροεισβολή σε τομής όπως η υγεία, η εργασία, η παιδεία, η ασφάλεια η εγκληματικότητα κλπ.

Μετά την ψήφιση του κανείς δεν θα μπορεί πλέον να αναφέρετε σε κανένα ζήτημα, όπως εγκλήματα αλλοδαπών, υπεράσπιση εθνικών ιδεωδών, και της ορθοδοξίας ως βασικής θρησκευτικής συνιστώσας του ελληνικού Έθνους όλα αυτά τα θέματα και εκατοντάδες άλλα θα διώκονται αυτεπαγγέλτως ως ρατσιστικά.

Καθένας λοιπόν, μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθήσει σε μια κοινωνία με εκατομμύρια αλλοδαπούς και λαθρομετανάστες όπου η γνώμη ενός εκάστου δύναται να εκληφθεί ως «ρατσιστική» από τον οιονδήποτε. Ποινικοποιούν τα πάντα και με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφή και ξεκάθαρο η κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης των Ελλήνων ακόμα και για το μέλλον της πατρίδος μας και των παιδιών μας.

Είναι χαρακτηριστικό και πραγματικά απορίας άξιον ο ρατσισμός και η εξαθλίωση που βιώνει ο Ελληνικός πληθυσμός μέσα στην ίδια μας την πατρίδα από το πολιτικό κατεστημένο και τα αριστερά του δεκανίκια. Όπως είναι απορίας άξιον και το νεότευκτο φαινόμενο των τελευταίων ετών, «αριστεροί κομουνιστές» να εμφανίζονται ως αρνητές της πατρίδας, της σημαίας και του έθνους. 
Την ίδια στιγμή που τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της λατινικής Αμερικής όλα κομμουνιστικά και επαναστατικά έχουν ως κεντρικό σύνθημα το «patria o muerte» (Πατρίδα ή θάνατος).
 

H δημοκρατία μας δεν είναι παρά ένας μύθος

Όταν τα ΜΜΕ σιωπούν ή δεν είναι απολύτως αντικειμενικά και δεν αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους, τις αληθινές επιδιώξεις αυτών που βρίσκονται στην εξουσία, και αυτών που τους στηρίζουν, τότε η δημοκρατία δεν είναι παρά ένας μύθος.

Τις τελευταίες δεκαετίες, που το Διαδίκτυο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, συντελέστηκε μια επανάσταση στην ενημέρωση και την πολυφωνία τόσο σημαντική όσο υπήρξε εκείνη της ανακάλυψης της Τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο πριν από 600 χρόνια.

Εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο δεν θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν οι αθλιότητες της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων κατά Ελλήνων τυπογράφων, γραφιστών και πρωτοπόρων εργατών, ούτε η αντιλαϊκή επίθεση του ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία, στους Έλληνες εργάτες και στην Ελληνική λαϊκή οικογένεια.

Η πάλη μας, ενάντια στα αμορτισέρ του συστήματος και στα τσιράκια τους στον κλάδο χωρίς μισόλογα και δήθεν, είναι η μόνη που απαντά στο συμφέρον των εργαζομένων και στην αποκάλυψη των πραγματικών στόχων των συνδικαλιστών του κομματικού σωλήνα.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση του ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία

 Φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση του ΚΚΕ στα Ελληνικά τυπογραφεία βάζουν οι πρωτοπόροι εργάτες του κλάδου.

Η εταιρεία «Α.Δ ΑΕΤΟΣ» είναι μία διαφημιστική εταιρεία, που δραστηριοποιείται για πάνω από τρεις δεκαετίες στο χώρο της διαφήμισης, από το 1978. Με τη γνώση και την πολυετή πείρα που διαθέτει, έχει κατορθώσει να ξεχωρίζει και να επιβιώσει για 34 συνεχόμενα έτη.

Προσπαθώντας να ξεπεράσει την δύσκολη οικονομική συγκυρία η «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» και με γνώμονα να σωθούν οι υπόλοιπες θέσεις εργασίας αναγκάζετε να διακόψει την συνεργασία της με δυο εργαζομένους πληρώνοντας τους πλήρως ότι δικαιούντο. Η «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» έκανε ότι έκανε και το ΚΚΕ (μόνο που το ΚΚΕ δεν πλήρωνε) με τις ομαδικές απολύσεις του στην Τυποεκδοτική, στον 902 και στον Ριζοσπάστη.

Και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα με την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων που για μια ακόμη φορά αγνόησε τις ομαδικές απολύσεις εκατοντάδων εργατών, τις ατομικές συμβάσεις, την καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια του ΚΚΕ ενώ αντιθέτως στην προσπάθεια της  «Α.Δ. ΑΕΤΟΣ» να σώσει το εργοστάσιο για δύο απολύσεις ξεκίνησε έναν βρώμικο κομματικό πόλεμο με απειλές, στάση εργασίας και απεργίες, Ακόμα προσπάθησε να στρέψει τους εργαζόμενους εναντίων της εταιρίας για να κάνει ζημιά στην παραγωγή και στους πελάτες της θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας.

Χτύπησε όμως σε λάθος πόρτα η  Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Οι πρωτοπόροι εργάτες, της «Α.Δ ΑΕΤΟΣ» στο  σύνολό τους, γνωρίζοντας τον βρώμικο ρόλο των κομματικών συνδικαλιστών και το μίσος τους για την Ελληνική τυπογραφία δώσανε άμεσα απάντηση στα κομματικά καλέσματα και στις κασσάνδρες του κλάδου.γυρίζοντας τους την πλάτη .

Στην απελπισία της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων εξέδωσε μια αισχρή και κατάπτυστη ανακοίνωση που κατηγορεί την εργοδοσία για παρανομίες!!! και για τρομοκρατία!!!.  Τα βάλανε ακόμα και με τις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου!!!. Ενώ για τα αντεργατικά σχέδια και τις πρακτικές του ΚΚΕ στον κλάδο δεν βγάλανε λέξη (μούγκα) οι λαλίστατοι συνδικαλισταράδες.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, έχει μεγάλη αξία να διαβάσετε πως αρχίζει και πως τελειώνει η ανακοίνωση (λόγο όγκου δεν μπορούμε να την δημοσιεύσουμε ολόκληρη) της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για να καταλάβετε τι πρεσβεύουν και τι μυαλά κουβαλάνε.-

Παράνομη και τρομοκρατική απόλυση 

από την εταιρία «Διονυσοπούλου Αικατερίνη ΜΟΝ ΕΠΕ»...........μπλα μπλα.

μπλα μπλα............Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω στη δουλειά και τους δύο συναδέλφους και να αποσύρει άμεσα τις κάμερες παρακολούθησης. Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο Λιθογράφων θα δώσουμε συνέχεια κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με κάθε μορφή πάλης.
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων  18/11/13



Μετά την προσπάθεια των συνδικαλιστών της Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων να καταστρέψουν την εκδήλωση του ΣΕΜΕΕ στο πλανητάριο «ATHENS PRINT COMM 2013» και να εκθέσουν την Ελληνική τυπογραφία σε όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια δεν μας εκπλήσσει τίποτα από αυτούς.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Νέα περικοπή στου μισθούς στη ΒΙΣ

Στη ΒΙΣ  (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε)νέα περικοπή στου μισθούς, με την αφαίρεση του επιδόματος γάμου.

ΜΑΚΕΤΕΣ από 15 ευρώ

Μακέτες, γραφιστικά από 15 ευρώ

Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!!!

Η μακέτα δωρεάν (μέσα στην τιμή!!!). Ακόμα αναλαμβάνουμε όλη την διαφημιστική καμπάνια σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ!
Παρακαλούμε μη διστάσετε 
να επικοινωνήσετε μαζί μας
τηλ. 6979043610.

Στις τιμές περιλαμβάνεται ΚΑΙ η σχεδίαση της μακέτας.
 
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ!!!

Γραφιστικές Υπηρεσίες
Περιγραφή
Εταιρική Ταυτότητα
Λογότυπο | Επαγγελματικές κάρτες | Διαφημιστικά έντυπα | Επιστολόχαρτα | Φακέλους | Μπλόκ | Folder

Εταιρική Προβολή
Ψηφιακές Εκτυπώσεις | Επιγραφές | Αυτοκόλλητα | Αφίσες | Διαφημιστικές Τσάντες | Stand | Σουπλά

Διαφημιστικά Δώρα
Αναπτήρες | Στυλό | Κούπες | Μπλουζάκια | Μπρελόκ | Καπέλα | Μαγνητάκια | USB | Μπαλάκια Antistress

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΩΝ


Διεύθυνση Ολυζωίδου 45 ΤΚ18758 Keratsíni, Greece
Τηλέφωνο 697 904 3610

info@pyi.gr

http://www.pyi.gr

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την εισαγόμενη τυπογραφεία

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλει καμία ανακοίνωση το ΣΕΜΕΕ και η ENΩΣH ΓPAΦIΣTΩN EΛΛAΔAΣ για την εισαγόμενη τυπογραφεία.

Συνάδελφοι, πότε θα δραστηριοποιηθείτε συνδικαλιστικά;;; 
Όταν κλείσει και το τελευταίο Ατελιέ και το τελευταίο Τυπογραφείο.-

Ας οργανώσουμε όλοι μαζί μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ώστε η σχεδίαση και οι εκτυπώσεις των εντύπων του κράτους, της βουλής, των υπουργείων, των εφοριών, των δήμων και των Ελληνικών επιχειρήσεων να γίνονται Ελλάδα. 

 Τυπώνω μόνο στην Ελλάδα, στηρίζω τους Έλληνες τυπογράφους και γραφίστες. 
Στηρίζω τους Έλληνες τυπογράφους και γραφίστες


Το βίντεο του αίσχους και της ντροπής από τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ της Ελληνικής τυπογραφίας

«Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιες;;;»

Αθλιότητες Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων κατά Ελλήνων τυπογράφων

Η Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και τα κομματόσκυλα της  στην εκδήλωση του ΣΕΜΜΕ «ATHENS PRINT COMM 2013» με φανατισμό και μίσος, φωνάζουν και βρίζουν παράσιτα και κεφαλαιοκράτες τους Έλληνες τυπογράφους  και τους γραφίστες. Γιουχάρουν ακόμα και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΜΕΕ που προσέρχονται στην εκδήλωση.

Οι κόκκινοι κεφαλαιοκράτες του kke που δεν σεβάστηκαν κανένα εργατικό δικαίωμα στα  Γκούλαγκ του κόμματος τολμούν να βρίζουν τους εργαζόμενους των Ατελιέ και των Τυπογραφείων που προσπαθούν να σώσουν τις λιγοστές θέσεις εργασίας του κλάδου. Οι διωγμοί και η εξόντωση χιλιάδων τυπογράφων, γραφιστών και βιβλιοδετών από τους νοσταλγούς του Στάλιν δεν θα περάσει.

Οι εκπρόσωποι του σταλινικού κομματικού συνδικαλισμού στον κλάδο προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να καταστρέψουν τις Ελληνικές Γραφικές Τέχνες εκθέτοντας τους Έλληνες συναδέλφους σε όλους τους καλεσμένους που παρίστανται στο συνέδριο από όλη την Ευρώπη.



ΥΣ. Συντρόφια της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου, όλα αυτά που κάνατε με την ντουντούκα έξω από το Πλανητάριο θα ταίριαζε καλύτερα αν τολμούσατε!!! να τα κάνετε έξω από τον Ριζοσπάστη γιατί εκεί είναι οι πρωτοπόροι εργάτες σας που υπέγραψαν πρώτοι τις ατομικές συμβάσεις που τους επέβαλε εκβιαστικά το κόμμα του λαού για να μην τους απολύσει.

Ο μόνος που αντέδρασε, τα "έχωσε" στον ανεπάγγελτο Δ. Κουτσούμπα και σας πέταξε στα μούτρα τις ατομικές συμβάσεις της ντροπής είναι ο Μπογιόπουλος τον οποιον τον απολύσατε διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις. ΣυμπέρασμαΌταν έχεις τέτοιους «κομμουνιστές» και τέτοιο "ΚΚΕ"…..χειρότερα δεν γίνεται

Τέρμα πια στην Κοροϊδία



Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

 

El Ateneo Grand Splendid.

El Ateneo Grand Splendid. Ένα θέατρο που έγινε βιβλιοθήκη στην Αργεντινή!
Ένας υπέροχος χώρος για καφέ και διάβασμα εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική του 1920.



Σας καλωσορίζουμε στη νέα γενιά εκτυπωτικών υπηρεσιών!

100.000 μονόφ. Α5
Αφορά εκτύπωση 4/χρ offset σε χαρτί 100γρ.
650 ευρώ
650 ευρώ
20.000 μονόφ. 14χ21
Αφορά εκτύπωση 4/χρωμη offset σε χαρτί 130γρ.
280 ευρώ
280 ευρώ

Επικοινωνία
Βατάτζη 11 & Ιπποκράτους, 114 72 Αθήνα
Tηλ: 210 6458221

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------