Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ποιός θ αναλάβει το κόστος απώλειας ανθρωπίνων ζωών από τις ασθένειες των λαθροεισβολέων

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για την κατάργηση της λεγόμενης υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου, η οποία είχε στόχο τον περιορισμό της διάδοσης μεταδοτικών νοσημάτων από λαθρομετανάστες.

Η διάταξη τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2012 και αφορούσε στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι μετανάστες για να εισέλθουν στην Ελλάδα, καθώς και στις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται. Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε εκφράσει την αντίθεσή του από το Μάιο του 2012, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη «όχι μόνο παραβιάζει δικαιώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και είναι αλυσιτελές μέσο για την πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας».

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκουπούλη αποφάσισε τελικά να καταργήσει την αγορανομική διάταξη. Η υφυπουργός είχε δηλώσει ότι η υγειονομική διάταξη έπρεπε να καταργηθεί ως αντισυνταγματική, «αφενός λόγω υπέρβασης της νομοθετικής εξουσιοδότησής της, αφετέρου διότι στην πράξη λειτούργησε ως εργαλείο για την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατοχυρωμένων συνταγματικά».

Η υγειονομική διάταξη του 2012 έκανε λόγο για υποχρεωτικό έλεγχο και νοσηλεία για τα παρακάτω νοσήματα: Πανδημική γρίπη, SARS, ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί χολέρα, διφθερίτιδα, ενεργός φυματίωση, πανώλη, ευλογιά, κίτρινος πυρετός, ελονοσία πολιομυελίτιδα από φυσικού τύπου ιού, ενεργός σύφιλη, ενεργός λέπρα, αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα, ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί.

Μεταξύ άλλων προέβλεπε: «Όσοι έχουν κάποιο από τα παραπάνω νοσήματα δεν θα εισέρχονται στη χώρα. Σε περίπτωση δε που βρίσκονται ήδη παράνομα, θα τίθενται υπό περιορισμό-καραντίνα ούτως ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλης της χώρας υποχρεούνται να δημιουργήσουν χώρους απομόνωσης που να πληρούν τις ιατρικές προδιαγραφές νοσηλείας».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------