Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οργή στο Παρίσι – Οι Γάλλοι θυμωμένοι στους δρόμους

 Λίγη ώρα μετά το λουτρό αίματος οι Γάλλοι πολίτες έδειξαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας εκατοντάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλοι την Γαλλία

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και όλοι καλούν για διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας.

Στο twitter χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το hashtag #JeSuisCharlie και στο
facebook σελίδες υποστήριξης στα θύματα των ισλαμιστων εγκληματιών συγκεντρώνουν ήδη πολλές χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Στο Παρίσι ξεκίνησαν από τις 5 το απόγευμα τρεις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης ενώ ταυτόχρονα διαδηλώνουν εναντίον των δολοφόνων μουσουλμάνων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις πόλεις Agen, Arras, Avignon, Dijon, Gap, Grenoble, Lille, Lyon, Mασσαλία κλπ.

Το χρονικό της επίθεσης
Περίπου στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης οι μουσουλμάνοι γαλλοαλγερινής καταγωγής, που ήταν καλά οπλισμένοι, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν σύσκεψη.

Όταν βρέθηκαν μέσα άρχισαν να πυροβολούν σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας βαριά άλλους δέκα.

Ο τρόπος δράσης των προσώπων που εμπλέκονται στην επίθεση, η ηρεμία, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητά τους δείχνουν ότι επρόκειτο για ανθρώπους που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού δείχνουν τον επαγγελματισμό των δραστών που εξαπέλυσαν μια καλά σχεδιασμένη επίθεση, υπογραμμίζουν πρώην στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Το βλέπουμε ξεκάθαρα από τον τρόπο που κρατούν τα όπλα τους, που προχωρούν ήρεμα, ψυχρά. Έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση. Δεν πρόκειται για φανατικούς που έδρασαν αυθόρμητα», δήλωσε ένας αστυνομικός.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι δράστες κρατούν τα καλάσνικοφ κοντά στο σώμα τους, ρίχνουν κατά βολή και όχι κατά ριπάς, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εκπαιδευτεί να τα χρησιμοποιούν.


Σύμφωνα με έναν άλλο αστυνομικό, «το πιο εκπληκτικό είναι η ψυχραιμία τους. Εκπαιδεύτηκαν στη Συρία, το Ιράκ ή αλλού, ίσως ακόμη και στη Γαλλία, όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι έχουν λάβει εκπαίδευση».

Ακόμη μία ένδειξη της ψυχραιμίας τους: οι δράστες αρχικά έκαναν λάθος στη διεύθυνση και σταμάτησαν στον αριθμό 6 του ίδιου δρόμου, όπου στεγάζεται ένα παράρτημα της εφημερίδας, επεσήμανε ένας αστυνομικός. «Εκεί δεν πυροβόλησαν, δεν πανικοβλήθηκαν... πήγαν στον αριθμό 10, όπου βρίσκεται η σύνταξη της Charlie Hebdo».

Σε ένα από τα βίντεο, που τραβήχτηκε από ένα γειτονικό κτίριο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο από τους τρεις άνδρες είναι καλά εξοπλισμένοι: μαύρες στολές, κουκούλες, αθλητικά παπούτσια, παλάσκες κάτω από τις οποίες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις εκκλήσεις του για μεταφορά της τζιχάντ στην καρδιά των δυτικών πρωτευουσών. Στη Γαλλία αναλυτές εκφράζουν φόβους για τυχόν μιμητές των σημερινών μακελάρηδων ισλαμιστών σε όλη την Ευρώπη.


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------