Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά.

"Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!"


Αυτή η ατάκα του Δημήτρη Μπενέκου στην αίθουσα του “Ελεύθερου Τύπου” προκάλεσε την έκρηξη των εργαζομένων που έφυγαν από την εφημερίδα αφήνοντας τους δυο κυνικούς εκδότες μόνους τους στο γραφείο τους να αναρωτιούνται γιατί αύριο η δική τους εφημερίδα δεν θα κρέμεται στο περίπτερα.

Οι εργαζόμενοι του Ε.Τ είχαν 4ωρη στάση εργασίας για τους δύο μήνες απλήρωτους (Μάιος και Ιούνιος) και η απάντηση-πρόταση των Αλέξη Σκαναβή - Δημήτρη Μπενέκου που αίφνης εμφανίζονται αγαπημένοι και σε πλήρη συνεννόηση, ήταν: Νέα μείωση 25%, απολύσεις και απολύσεις με αντικατατάσταση φθηνότερου δημοσιογραφικού υλικού, μη πληρωμή των δυο μηνών που χρωστάει η εφημερίδα και μη πληρωμή εφεξής…

Και από επάνω η ατάκα “να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά”!

Οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" αύριο δεν βγάζουν εφημερίδα με τη συνδικαλιστική κάλυψη ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ και πραγματοποιούν στις 11.00 το πρωί γενική συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" χρωστάει δεδουλευμένα από το 2011-2012, έχει δηλώσει πως πρέπει να γίνουν δεκτές οι ατομικές συμβάσεις με τη νέα μείωση του 25% και οι δυο μισθοί Ιουνίου-Μαΐου να ενταχθούν στα χρωστούμενα του ’11 και ’12. Και παράλληλα οι δυο εκδότες θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους μέσω της ένταξης στο άρθρο 106.
 
 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------