Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές.


Με κομμένη την ανάσα οι συνάδελφοι πληροφορούνται τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ για το κραχ που μεθοδεύουν.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Ιουλίου, κατεβάζει πρόταση για στάση πληρωμών, στις επικουρήσεις και τα εφάπαξ, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε σφαγή παροχών, ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Θεραπευτήρια, ιατρεία διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένοι ιατροί αρνούνται να καλύψουν τις ανάγκες ασφαλισμένων, λόγω οφειλών ή άλλων εκκρεμοτήτων του οργανισμού, που εσκεμμένα δεν εξυπηρετούνται Βαριά είναι η ατμόσφαιρα και σε φαρμακεία.

Πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο απαξίωσης του αυτόνομου δημοσιογραφικού οργανισμού,με τα ίδια πρόσωπα να πρωταγωνιστούν όπως και με την θητεία τους σε προηγούμενες διοικήσεις.

Τόσο στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όσο και στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες και αποκαλύψεις και αναφερθήκαμε στις εκκρεμείς οφειλές τρίτων προς τον ΕΔΟΕΑΠ , που στα επίσημα πεπραγμένα του οργανισμού, αθροίζονται σε 60 εκ. ευρώ.

Επίσης προτείναμε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης με ισοδύναμα της κατάργησης των ισολογισμών, που επιφέρει απώλειες 10 εκ. ευρώ στον οργανισμό σε ετήσια βάση και αφορά ευθεία προσβολή στο δικαίωμα της περιουσίας.

Δεν ιδρώνει όμως το αυτί τους.

Απλώς οι διοικήσεις Σπανοπούλου και Σόμπολου έκαναν δύο διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις, αύξησαν από 20% σε 25 % την συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις, καταργήθηκαν προνοιακά επιδόματα κα.

Η σημερινή πλειοψηφία όμως που καλεί τους συναδέλφους ανοιχτά να υποστηρίξουν το καρτέλ της ενημέρωσης ( υφαρπαγή του αγγελιοσήμου από τους εργοδότες κλπ) σε πρώτη φάση επιχειρεί να ρευστοποιήσει αμοιβαία ,δήθεν για ταμειακούς λόγους, όπως με τα ομόλογα που έσπασαν οι προηγούμενοι

Σε δεύτερη φάση και αφού απέτυχε το σχέδιο της για σύνδρομο της Αυστραλίας, σε περικοπές παροχών και συντάξεων, (το οποίο συγκεκριμένα πρόσωπα τα τελευταία τρία χρόνια θέλησαν να επιβάλουν με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στον ΕΔΟΕΑΠ από την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και να εκκρεμούν εισαγγελικές έρευνες και προσφυγή στη Δικαιοσύνη), ετοιμάζει το δεύτερο κύμα.

Επιχειρεί τώρα έτσι να στείλει τους συναδέλφους πεσκέσι στο ΙΚΑ και το αγγελιόσημο δωράκι στη διαπλοκή.

Κάποιοι θέλουν να κάνουν την κρίση ευκαιρία για τις προσωπικές τους στρατηγικές και επιδιώξεις.Παίζουν με τις ζωές, την υγεία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, προκειμένου να εξοφλήσουν γραμμάτια που έχουν υπογράψει με αυτούς που τους στήριξαν στην κατάληψη της καρέκλας.

Ταυτόχρονα νομίζουν ότι με τη δημιουργία αυτού του κλίματος θα παραγραφούν τα προηγούμενα αλλά θα σώσουν και την συνεταίρο τους στην ΕΣΗΕΑ, που επιδίδεται σε τυφλές απεργίες για ξεκάρφωμα, με τους εργοδότες να γλυτώνουν μεροκάματα χαρτί και αναλώσιμα και τον κόσμο να παίρνει κάτι ψίχουλα.

Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι είναι τελειωμένοι.

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και οι συνάδελφοι τους γνωρίζουν. Οι περικοπές και η άρνηση πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ επιφέρουν ποινικές και αστικές κυρώσεις.

Οι ευθύνες στον ΕΔΟΕΑΠ τώρα είναι απολύτως προσωπικές.

Και ας μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…
 
 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------