Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών καναλιών ζητάνε προστασία από το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έχοντας στα χέρια του τις πρώτες καταγγελίες πολιτών, παρενέβη αυτεπάγγελτα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κ. Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.


Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, ενώ το πειθαρχικό θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες και θα κινήσει την πειθαρχική δίωξη και για άλλους δημοσιογράφους της τηλεόρασης.

Η αποκάλυψη της είδησης για παραπομπή των παραπάνω δημοσιογράφων προκάλεσε την οργή των τηλε-αστέρων.

Τόσο στο Mega όσο και στον ΑΝΤ1 δόθηκε εντολή στους εκπροσώπους να διακινηθεί κείμενο ενάντια στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών!

Επικράτησαν τελικά οι ψύχραιμες φωνές που έλεγαν πως ένα τέτοιο κείμενο θα βάλει φωτιά στον κλάδο σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο που τα ΜΜΕ έγιναν το κόκκινο πανί για τους πολίτες.

Οι εκπρόσωποι ωστόσο των τηλεοπτικών καναλιών με έγγραφο τους στην ΕΣΗΕΑ ζητάνε προστασία λέγοντας πως δεν μπορεί το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» να είναι ταμπέλα που κάποιοι προσπαθούν να τους κολλήσουν».

Η επιστολή αυτή των εκπροσώπων των καναλιών, εκτιμήθηκε ως ασπίδα προστασίας των τηλεοπτικών αστέρων των καναλιών, δημιουργώντας νέα ένταση στον κλάδο.

Με κομμένη την ανάσα ακούσαμε πριν από λίγο τον καλό συνάδελφο της ΕΡΤ  Λάμπρο Παναγιώτου να μεταδίδει ότι: «Είδα  στα χαρτιά του προέδρου  των ΑΝ.ΕΛ. το όνομα γνωστού δημοσιογράφου που πήρε 1.750.000 ευρώ» και σχολίασε… «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»

 «αλήτες 
ρουφιάνοι 
δημοσιογράφοι»

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------