Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Οι τελευταίες παπάτζες του Τσίπρα και της παρέας του

Τους 3.000 έφτασαν οι μετακλητοί υπάλληλοι το 2017, ενώ το 2014 ήταν 1.900. Η αύξηση των θέσεων και μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους ήταν μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης αναφέρει το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Υπογράμμισε πως το συνολικό κόστος αμοιβής των μετακλητών εκτιμάται σε 54.000.000 ευρώ ενώ υπάρχουν και σύμβουλοι του Μαξίμου που «παίρνουν 2 εκατ. ευρώ υπερωρίες»....
«Ενας που είναι 30 ετών και έχει μεταπτυχιακό αν μπει κανονικά στο δημόσιο θα πάρει 900 ευρώ, ο άλλος θα φτάσει τα 1800 ευρώ γιατί είναι μετακλητός», είπε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση «βλέποντας ότι έχει απαγόρευση προσλήψεων εκεί που μπορούσε να κάνει είναι με τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς».

Σχετικά με τον αριθμό των συμβασιούχων, επισήμανε ότι έχει διπλασιαστεί και από τους 40.000 που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φτάσει τους 100.000.

Μίλησε, δε, για την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των υπαλλήλων κάθε εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο ανέρχεται σε 700.000 ενώ «τους πήραν (σ.σ. η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στους 600.000».

Αυξήσεις μισθών μόνο στο Δημόσιο
Αύξηση 17% στους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων έκανε η κυβέρνηση. 
Tα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κ.λπ. είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ το 2017.

Την ίδια περίοδο, μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017,ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει μισθό πείνας στα 500 ευρώ




Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------