Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Δικαίωση ανεμβολίαστου υγειονομικού για την αναστολή – Εισπράττει τους μισθούς που του στέρησαν και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

 




Ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ και από τους άλλους εργαζομένους.

Με δικαστική απόφαση-βόμβα, που εκδόθηκε στις 23 Απριλίου 2023, ήρθε η πρώτη, και μοναδική έως τώρα, δικαίωση ανεμβολίαστου υγειονομικού για την απώλεια των μισθών του μετά την απόφαση Πλεύρη....

να τεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος περίπου 7.000 εργαζόμενοι λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πρόκειται για την απόφαση 365/2023 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου.


Η αγωγή κατατέθηκε από ανεμβολίαστο υγειονομικό και ανοίγει τον δρόμο για δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων εκατομμυρίων ευρώ και από τους άλλους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή από ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας και που, βάσει νόμου Πλεύρη, ήταν υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.


Δικηγόρος της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν ο καθηγητής ΕΚΠΑ και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτριος Π. Παναγιωτόπουλος, που δήλωσε στη «δημοκρατία»: «Θεωρούμε ότι ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει σε όσους επιθυμούν, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αποζημίωση για τους μισθούς τους και χρηματική ικανοποίηση ένεκα ηθικής βλάβης».


Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα «χαστούκι» για τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη για την εμμονή που επέδειξε με το συγκεκριμένο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής που καταδίκασε στην ανέχεια και στην πείνα χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν είχαν αντιρρήσεις να υποβάλλονται σε διαρκή τεστ για τον ιό και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. 


Το κόστος, όμως, από τις μη απαραίτητες, σύμφωνα και με τη δικαστική απόφαση, ασκήσεις τιμωρίας του Πλεύρη και της Νέας Δημοκρατίας, θα το πληρώσει το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, όχι ο υπουργός Υγείας ή η Νέα Δημοκρατία από την τσέπη τους.



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------