Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Μετά από ερωτήσεις αρκετών συναδέλφων, για τις νόμιμες αμοιβές των εργαζομένων στα εργαστήριά μας, σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση του κλάδου, η ΕΝΩΣΗ διευκρινίζει ότι η διαιτητική απόφαση 34/2006 του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) είναι αορίστου χρόνου και ισχύει, μέχρι την καταγγελία της από ένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Καταγγελία από την Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου δεν έχει γίνει, ούτε καν απάντηση στις επανηλειμένες προσκλήσεις μας.
Αντίθετα η Ομοσπονδία "κρύβεται", και κωλυσιεργεί, προσπαθώντας με κουτοπονηριές να δημιουργήσει τετελεσμένα και να σύρει τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις του κλάδου σε εφαρμογή άλλης σύμβασης, που καμιά σχέση δεν έχει με τις συνθήκες της δουλειάς μας και αρμόζει μόνο στις ελάχιστες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ μας σκοπεύει να προσφύγει στον ΟΜΕΔ για τον εκσυγχρονισμό της δικής μας σύμβασης και την προσαρμογή της στα μισθολογικά δεδομενα.
Μέχρι της θεσμοθέτηση της νέας Σύμβασης, συνιστάται στους συναδέλφους να δώσουν αυξήσεις μέσα στα πλαίσια των διεκδικήσεων της ΕΝΩΣΗΣ (όσοι δεν έχουν ήδη δώσει)
Με την ισχύουσα σύμβαση οι αμοιβές είναι (από 1/9/06), συμπεριλαμβανομένου του ανθυγιεινού επιδόματος 15%.- ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ 34,21 ευρώ- ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ 38,85 ευρώ- ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤ. ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΟΝΟΧΡΩΜΩΝ 38,85 ευρώ- ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤ. ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΧΡΩΜΩΝ 39,03 ευρώ- ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΤ. ΜΗΧΑΝΩΝ ΤΕΤΡΑΧΡΩΜΩΝ 39,18 ευρώ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------