Τρίτη 6 Μαΐου 2008

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ





Για να αποφύγουν οι συνάδελφοι βιοτέχνες πιθανές μελλοντικές εργασιακές επιπλοκές, που βασίζονται στην εκ του πονηρού καλλιεργούμενη σύγχυση γύρω από τις διαφορετικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, που όλες είναι απηρχαιωμένες και ευνοούν την δημοσιοϋπαλληλική επετηρίδα και όχι την καλοπληρωμένη παραγωγική εργασία, καλό είναι να δώσουν προσοχή στα παρακάτω:

Η έννοια ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ είναι γενική και αφορά όλες τις μεθόδους εκτύπωσης γενικά.


Η μέθοδος του Γουτεμβέργιου (15ος αιώνας) ονομάζεται στα βιβλία των σχετικών σχολών και στα λεξικά ΥΨΙΤΥΠΙΑ (εκτύπωση με ανάγλυφα στοιχεία και πίεση στο χαρτί).

Η έννοια ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ αναφέρεται στην μέθοδο σχεδιασμού σε επίπεδες ασβεστόλιθου και εκτύπωσης εικόνων με αυτές. Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η μέθοδος εκτύπωσης OFFSET (μέσω κυλινδρικών πλακών αλουμινίου με ή χωρίς χρήση αλκοόλης) είναι η επικρατούσα σήμερα μέθοδος εκτύπωσης στην συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών, και από μόνη της δεν μπορεί να ορίσει ούτε το είδος των εκτυπώσεων, ούτε το μέγεθος των παραγγελιών και των επιχειρήσεων. Αυτήν την τεχνολογία χρησιμοποιούν και μικρές μονόχρωμες ή δίχρωμες μηχανές που τυπώνουν κάρτες και μπλοκ, και μεγάλες μηχανές αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που τυπώνουν εφημερίδες, περιοδικά και διαφημιστικά έντυπα σε εκατομμύρια αντίτυπα.

Θα ήταν καθαρός παραλογισμός ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι σε όλες τις παραπάνω μηχανές θα έπρεπε να αμείβονται το ίδιο επειδή τα μηχανήματα που χειρίζονται βασίζονται στην παραπάνω μέθοδο.


Είναι αντίστοιχης αξίας επιχείρημα με τον ισχυρισμό ότι ο μηχανικός υπερδεξαμενόπλοιου και ο χειριστής λέμβου πρέπει να αμείβονται το ίδιο επειδή χρησιμοποιούν μηχανές ντίζελ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------