Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ» Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν προχτές οι εργαζόμενοι της εταιρείας 
γραφικών τεχνών «Βιβλιοσυνεργατική», απαντώντας 
στις απολύσεις που είχε πραγματοποιήσει η εργοδοσία. 
Ταυτόχρονα, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συμμετοχή και στην σημερινή 24ωρη απεργία. Να σημειωθεί πως η εργοδοσία απέλυσε μια εργαζόμενη μετά από 15 χρόνια εργασίας κάνοντας λόγο για μείωση προσωπικού, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών της εταιρείας. Επιπλέον, η εργοδοσία είχε ήδη προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις την προηγούμενη περίοδο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέες απολύσεις.

Και ήμαστε ακόμα στην αρχή.
Συνάδελφοι, ο κλάδος χάνεται τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Μην περιμένουμε άλλο γιατί θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Κάθε τυπογραφείο που κλίνει, κάθε συνάδελφος που χάνει την δουλειά του πρέπει να μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και όταν λέμε όλοι οι πάντες αφεντικά, εργαζόμενοι προμηθευτές για να βρούμε λύσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, οι αεριτζήδες και τα λαμόγια δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. 
Ο Τόλης και ο Ματζώρος να αφήσουν την κομματική γραμμή και αδιαλλαξία. Να σταματήσουν τα καραγκιοζιλίκια μέσα και έξω από τα τυπογραφεία να καταλάβουν ότι δεν είναι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αλλά των εργαζομένων.  Όσες σημαίες του ΠΑΜΕ και αν κουνάνε όταν το τυπογραφείο κλείσει ο εργαζόμενος θα χάσει την δουλεία του και το αφεντικό θα καταστραφεί βλέποντας αγώνες και κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------