Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ Καταγγέλλει τρομοκρατικές απολύσεις

Τρεις εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των λιθογράφων, όπως καταγγέλλει με σχετικές ανακοινώσεις της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.Η πρώτη περίπτωση αφορά τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ, όπου η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενη μετά τη συμμετοχή στην τελευταία 48ωρη πανελλαδική απεργία (19 - 20 Οκτώβρη). Η εργοδοσία, μάλιστα, πρώτα την αντικατέστησε τις μέρες της απεργίας και στη συνέχεια την απέλυσε. «Συνάδελφοι το δικαίωμα της απεργίας είναι κατακτημένο με αγώνες, όπως επίσης και η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα τους. Η στάση της εργοδοσίας των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΔΙΟ είναι ευθυγραμμισμένη με τη γραμμή της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και της ΕΕ που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δεύτερη απόλυση αφορά την εταιρεία MODERN TIMES. Στη συγκεκριμένη εταιρεία οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να οργανωθούν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Το Σωματείο, τονίζει σχετικά: «Η εργοδοσία, μόλις οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν συνέλευση για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, προχώρησε σε παρέμβαση για να τους τρομοκρατήσει. Στη συνέχεια, ο εργοδότης, βλέποντας ότι δεν πέρασε ο εκβιασμός και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, ανακοίνωσε την απόλυση του πρωτοπόρου εργαζόμενου, για να φοβίσει τους υπόλοιπους».

Η τελευταία περίπτωση αφορά στην εταιρεία ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης επίσης για εκδικητικούς λόγους: «Η εργοδοσία εκδικήθηκε τη συναδέλφισσα διότι, όπως δήλωσε και στους εργαζόμενους και στο Σωματείο, "θα απολύσει όσους δε δέχονται τη μείωση μισθών που θέλει να επιβάλλει", με την τρομοκρατία και τη βοήθεια των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Επιδεικτικά απέλυσε την εργαζόμενη, που δούλευε 20 χρόνια, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή της στη 48ωρη πανελλαδική απεργία»

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------