Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο και στην Χαρτοποιία Θράκης

Την οδό της παύσης πληρωμών επιλέγει η «Χαρτοποιία Θράκης-Diana A.E.», αδυνατώντας να επιλύσει το οξύ πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Το τυπικό μέρος για το διαφαινόμενο «λουκέτο» στη βιομηχανία, ύστερα από συνολικά 31 συναπτά έτη αδιάλειπτης λειτουργίας, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, όταν ο νομικός της σύμβουλος κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αίτηση πτώχευσης, που θα συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2012.


Για τους 113 εργαζόμενους στη χαρτοβιομηχανία η υποβολή της αίτησης δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Ο «κώδωνας κινδύνου» είχε ηχήσει προ μηνών, με τη δυστοκία να εξασφαλιστεί ρευστότητα για την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.

 Ακολούθησαν προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αλλά τελικώς στις αρχές Νοέμβρη -κι αφού είχε ξαναδιακοπεί η παροχή αερίου και η ηλεκτροδότηση του εργοστασίου- η διοίκηση επανέφερε πρόταση για πρόγραμμα διαθεσιμότητας σε περίπου 100 εργαζόμενους, το οποίο, για όσους είχαν υποστεί κάτι ανάλογο τον Αύγουστο εκπνέει στις 27 Δεκεμβρίου και για τους υπόλοιπους στις 14 Φεβρουαρίου.

Το προσωπικό, που έχει λαμβάνειν τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων, δηλώνει πως δεν επιθυμεί να κλείσει το εργοστάσιο κι ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ακόμη και με απόπειρα νομικής προσβολής της αίτησης, για να το επιτύχουν.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------